Şanlıurfa’da bu kadın girişimciler fark yaratıyor

Şanlıurfa’da, bir yıl önce atölyede işe koyulan 2 kadın girişimci, kurdukları yazılım şirketiyle şimdi Türkiye’nin dört bir yanına farklı konseptlerdeki eğitim materyallerini satıyor. Ürünlerin tasarımını, yazılımını, satışını kendileri yapan kadın girişimciler, gelecekte daha fazla kadına da istihdam sağlamayı hedefliyor.

Şanlıurfa’da bu kadın girişimciler fark yaratıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de son yıllarda kadın girişimcilerin sayısında önemli artış oldu. Şanlıurfa’da da kadın girişimcilerin açtığı iş yerlerinin sayısı çoğalmış durumda. 

Karaköprü’de 2022 yılında bir atölyede işe başlayan grafik tasarımcı Semra Doğan ile yazılım mühendisi Ayşe Subaşı, kendi şirketlerini kurdu. 

Ahşaptan tasarladıkları 7 farklı konsepte eğitim materyallerini internet aracılığıyla satan Doğan ve Subaşı’nın yazılım firması, kısa zamanda gelişerek büyüdü. 

Üretim kapasitesini artıran kadın girişimciler, firmada çalışan kadın sayısını da 4’e çıkardı. 

Kadın girişimciler şimdilerde ürettikleri eğitim materyallerini Türkiye’nin dört bir yanına satıyor. 

Ürünlerin tasarımını, yazılımını, satışını kendilerinin yaptığını belirten kadınlar, gelecekte daha fazla kadına ulaşıp istihdam yaratmayı ve daha fazla müşteriye ulaşmayı hedefliyor.

Grafik tasarımcı Semra Doğan, “Artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanarak eğitim materyallerini daha zenginleştirilmiş hale getirdik” dedi.

Yazılım mühendisi Ayşe Subaşı ise, ”Farklı 7 konsept ürünümüz okul öncesi çocuklara hitap ediyor. Ayrıca entegre çalışan mobil uygulamalarımız var” diye konuştu. 

Şanlıurfa’da bu kadın girişimciler fark yaratıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

1 Yorum

  1. tebrikler

    Cevapla

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.