Eyyübiye Belediyesinin bütçesi görüşüldü! Görüşmeye kavurma tartışması damga vurdu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında; Eyyübiye Belediyesinin 2024 yılı gelir gider bütçesi onaylandı. HEDEP grubu, karara şerh düştü.

Eyyübiye Belediyesinin bütçesi görüşüldü! Görüşmeye kavurma tartışması damga vurdu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantıları belediyelerin 2024 yılı bütçe görüşmeleriyle sürüyor.

Birleşim; Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu Başkanlığında  meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda, yoklama ve açılış konuşmalarının ardından Eyyübiye Belediyesinin 2024 yılı gelir gider bütçesi görüşüldü.  2024 yılı bütçesi oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Eyyübiye Belediyesinin 2024 yılı bütçesi 1 milyar 682 milyon 890 bin TL oldu.

2024 YILI GELİR BÜTÇESİ

Vergi gelirleri; 288 milyon TL, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri; 16 milyon 500 bin TL, alınan bağış ve yardımlar; 205 milyon TL, diğer gelirler; 1 milyar 173 milyon 390 bin TL, toplam; 1 milyar 682 milyon 890 bin TL.

2024 YILI GİDER BÜTÇESİ

Personel giderleri; 103 milyon 600 bin TL, sosyal güvenlik kurumu; 20 milyon 300 bin TL, mal ve hizmet giderleri; 1 milyar 72 milyon 790 bin TL, faiz giderleri; 6 milyon TL, cari transferler; 41 milyon 100 bin tl, sermaye transferi; 2 milyon TL, yedek ödenek; 120 milyon TL, toplam; 1 milyar 682 milyon 890 bin TL.

KORKMAZ: BELEDİYE BAŞKANLARININ KAVURMASININ PARASI BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Grup Başkan Vekili Ruken Baran Uzun, temsil ve ağırlama ve sivil savunmaya ayrılan bütçenin fazla olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“Özel Kalem kısmında sivil savunma diye bir alan var 12 milyon 770 bin TL’lik bütçe bu neyi amaçlıyor? Bu harcama tam olarak nereye gitmektedir? Bunların herhangi bir açıklaması yok. Onun haricinde sunuca değineceğiz. Temsil ağırlama denen bir yer var Özel Kalem'de 4,5 milyon ayrılmış, başka bir kalemde de 13 milyon ayrılmış. Gerçekten bu kavurma parası. Düğün salonlarında belediye başkanlarının kavurmasının parası başka bir şey değil. Yazık günahtır, 4,5 milyon TL ayrı yerde 13 milyon TL ayrı yerde. Neyi dağıtıyoruz? “

KAYA: BU PARAYI CEBİMİZE ATMIYORUZ, BUNLAR TAMAMEN İŞÇİLERE AYRILMIŞ PARADIR

AK Parti Meclis Üyesi Sait Kaya da şunları kaydetti:

“Sivil savunma gider kaleminde 31 tane güvenlik görevlisi personelimiz var. Yaklaşık aylık 22 bin TL maliyeti var. Onu yılla çarptığımızda yaklaşık bu söylenen rakam çıkıyor. Bu güvenlik görevlilerinin tamamı sivil savunmanın altında istihdam edildiği için bu rakam var. Bu rakamlar brüt hesaplanıyor. Bugünkü maaşlarından bahsediyorum bir güvenlik görevlisi 16-17 bin mesai yaparsa değişiyor ama net maaş almaktalar. 16-17 bin lira maaş alan bir personelin bize maliyeti 22-23 bin lira. Dolayısıyla bu rakamlar tamamen işçi sayıları ve öngörülen maaş zamları hesaplanarak oluşturulan bütçelerdir. Bu parayı cebimize atmıyoruz, bunlar tamamen işçilere ayrılmış paradır. ”

Eyyübiye Belediyesinin bütçesi görüşüldü! Görüşmeye kavurma tartışması damga vurdu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.