Urfa’daki Uluslararası Film Festivali özel gösterim ile başladı

Şanlıurfa'da bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, Klaus Schmidt Anı Evi'nde gerçekleştirilen özel bir gösterim ile başladı. Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu olan Jale İnan'ın hayatının anlatıldığı "Minik Dev Kadın Jale İnan" belgeselinin özel gösterimi ile başlayan festival, 24-26 Kasım tarihleri arasında Karaköprü'de bulunan Necmettin Cevheri Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Urfa’daki Uluslararası Film Festivali özel gösterim ile başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, Klaus Schmidt Anı Evi'nde gerçekleştirilen özel bir gösterim ile başladı.

Festival Direktörü Mustafa Deniz Doğan, açılış konuşmasında, festivalin bu yılki temasının "Arkeoloji ve Kültür" olduğunu belirterek, "Bu yıl bizim için önemli bir yıl. Hem ülkemizde hem de dünyada çok şey yaşandı. Ülkemizde 6 Şubat Depremi başta olmak üzere birçok doğal afet gerçekleşti. Bu doğal afetlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bunun yanı sıra İsrail'in Gazze'ye yaptıkları var. Tabi bence tüm bu yaşananlardan dolayı bu festival, bu sanatsal etkinlik hayatın devam ettiğine, yaşananların unutulmadığına dair belgeleyici bir nitelik olduğu için önem arz ediyor" dedi.

Doğan, festivalde arkeoloji temalı uzun metraj belgesel film kategorisinin de açıldığını belirterek, "Bu yıl başlattığımız arkeoloji temalı uzun metraj belgesel film kategorimizin açılışını böylesi güzel bir mekanda böylesi anlamlı bir belgesel film ile yapmak bize mutluluk verdi. Festival komitesi olarak arkeolojinin dünyadaki başkentlerinden biri olan şehrimizde gerçekleştirdiğimiz bu festivalde her yıl uzun metraj arkeoloji temalı belgesel kategorisinin olacağını belirtmek isterim" diye konuştu.

Festival Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Halil Yaşar da yaptığı konuşmada, festivalin şehre önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, "Bu tür güzel etkinliklerin festivallerin şehrimizde artmasını temenni ediyorum. Festivaller bir şehrin olmazsa olmazıdır. Bizler de hocalarımız ve öğrencilerimiz ile böyle bir etkinlikle yer aldığımız için son derece mutluyuz. Umarım bu tür etkinlikler artarak devam eder" dedi.

Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu olan Jale İnan'ın oğlu Hüseyin İnan da festivalde yaptığı konuşmada, annesinin belgeselinin özel gösteriminin Şanlıurfa'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnan, "Arkeolojinin bu denli önemli olduğu Şanlıurfa'da annemin biyografisinin işlendiği belgeselin özel gösteriminin yapılması bizleri çok mutlu etti. Böyle bir gösterimin yapılacağını duyduğumuzda önce şaşırdık ve ondan sonra Şanlıurfa'ya gelip bu gösterime katılma kararı aldık. Gösterim ve Şanlıurfa'yı görmek için İspanya'dan geldik. Hem Şanlıurfa hem de Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali bizleri çok şaşırttı. Bu tür güzel ve anlamlı etkinliklerin olmasını diliyoruz. Bizleri burada ağırladığınız için hepinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Karaköprü Belediyesinin ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali'nde finale kalan ulusal ve uluslararası 12 kısa filmin yanı sıra, Cannes, Berlinale, Sundance gibi önemli festivallere katılan TRT ortak yapımı olan Ukrayna'nın Oscar adayı "Klondike" filmi ve Filistin yapımı "Burası Cennet Olmalı" filmlerinin özel gösterimleri de yapılacak. Söyleşi ve müzik dinletilerinin de yer alacağı festival, bu yıl çok ses getirecek gibi görünüyor.

Urfa’daki Uluslararası Film Festivali özel gösterim ile başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.