AK Partili üye eleştirilere tepki gösterdi! HEDEP’li ismi MHP’li isim savundu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinin son toplantısına 2024 yılı bütçesi ile ilgili eleştiriler damga vurdu. AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, muhalefet kanalından gelen eleştirileri “saygısızca” bulurken, HEDEP Meclis Üyesini Meclis’teki MHP’li ismin savunması dikkat çekti.

AK Partili üye eleştirilere tepki gösterdi!  HEDEP’li ismi MHP’li isim savundu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantıları belediyelerin 2024 yılı bütçe görüşmeleriyle devam ediyor.

Birleşim; Başkan Vekili Serdar İzol ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapıldı.

Toplantı, yoklama ve açılış konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı mali gelir gider bütçesi görüşüldü. Büyükşehir’in 2024 yılı bütçesi oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2024 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında saygısızlık tartışması yaşandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, muhalefetteki HEDEP Grup Başkan Vekili Ruken Baran Uzun'un eleştirilerinin Meclis'in saygınlığına uymadığını savundu. Bayuk, Uzun'un eleştirilerini "rezalet bir bütçe, bilmem nasıl bir bütçe" şeklindeki ifadelerle yaptığını belirterek, "Bu eleştirileri kabul etmiyorum" dedi.

BAYUK: RUKEN HANIM'IN ELEŞTİRİLERİ MECLİS'İN SAYGINLIĞINA UYMUYOR

Bayuk, " Biz burada hizmet yapmak istiyoruz ama onlar yapmak istemiyor. Halkın parası halka harcanıyor. Bu arkadaşlarımızında bu niyette olduğunu düşünerek harcamalarını yaptıkları kanaatindeyim.  Biraz önce, “Biz eleştiri yapıyoruz, eleştiri yapamayız mı?” deniliyordu. Tabiki eleştiri yapacaksınız. Her türlü öneri ve eleştirinizi dinlemeye hazırız. Fakat, Meclis saygınlığına ve seviyeli eleştirilere eyvallah. Ben bazı eleştirilere anlam veremiyorum. Ruken Hanım'ın eleştirileri Meclis'in saygınlığına uymuyor. 'Rezalet bir bütçe, bilmem nasıl bir bütçe' ben bu eleştirileri kabul etmiyorum. Daha önce de defalarca söyledim ben Ruken Hanım'ın eleştirilerinin Meclis'in saygınlığına uymadığını ifade etmek istiyorum." dedi.

GÜNDOĞDU: EN BÜYÜK SATAŞMA FARUK BEYDEN GELİYOR

MHP Meclis Üyesi Mahmut Gündoğdu ise, Uzun'un eleştirilerinin saygısızlık olmadığını, aksine Meclis'i aydınlatmak için sorular yönelttiğini savundu. Gündoğdu, Faruk Bayuk'un ise sataşma yaptığını ifade ederek, "En büyük sataşma Faruk beyden geliyor" dedi.

 Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Ruken Hanımı ben dinledim. Ben kimseden taraf değilim. Büyükşehir bütçesi görüşülüyor. En büyük sataşma Faruk beyden geliyor. Kendileri muhalif biz iktidardayız. Ruken hanım bizi güzelce aydınlatıyor. Ben Faruk beyden şunu isterdim, kaç tane daire başkanı var? Bilmiyorum her gün artıyor sayısı. 26 tane daire başkanı var. Ben şunu beklerdim 26 daire başkanı kürsüye çıkar, 2023'te parayı şurada harcadık, şunu yaptık, bu yolu yaptık, bu hızlı tren yolunu yaptık. Aklıma şu geliyor, BELSAN'a eskiden bir otobüsü İstanbul'a giden zengin oluyordu. Şuan bizde kaç otobüs var? 445 tane var. 445 bir holdingdir. Sabancı'da bu otobüsler yok. Bunların gelirini nerede harcıyorsunuz? Urfa'da ne katkıda bulunuyorsunuz? Mesela bu çok önemli bir soru." 

UZUN: BEN BİRİNE HAKARET ETTİYSEM ADLİYE ORADA

HEDEP Grup Başkan Vekili Ruken Baran Uzun ise, Faruk Bayuk'un kendisine yönelik eleştirilerini kabul etmedi. Uzun, “Ben bu bıyıklıdan nasıl oturup, nasıl kalkacağımı ve nasıl konuşacağımı öğrenecek değilim.” dedi.

Uzun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben burada bir kadına yönelik, ikidir söz veriyorsunuz atışması için. Resmen göz yumuyorsunuz divan. Divan lütfen tarafsızlığını korusun. Ben bu bıyıklıdan nasıl oturup, nasıl kalkacağımı ve nasıl konuşacağımı öğrenecek değilim. Ben kimseye saygısızlık yapmadım. Ne konuştuğumu da gayet iyi biliyorum. Eleştiriye dahi tahammülü olmayan bu bıyıklı. Kalkıp beni bunlarla suçlayamazsınız. Nasıl konuşacağımı ben Faruk beyefendiden öğrenmeyeceğim. Ben birine hakaret ettiysem adliye orada. “diye konuştu.

 

AK Partili üye eleştirilere tepki gösterdi! HEDEP’li ismi MHP’li isim savundu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.