Urfa’da jandarma ile işçiler arasında gerginlik: 3 gözaltı

Şanlıurfa’da 8 gündür eylem yapan tekstil fabrikası işçileri ile jandarma arasında yaşanan gerginlikte 3 kişi gözaltına alındı.

Urfa’da jandarma ile işçiler arasında gerginlik: 3 gözaltı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da OSB’de bulunan Özak Tekstil’de yetkili olan Öz İplik-İş Sendikası'ndan istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenmeye başlayan ve yaşanan işten atmalar sonucunda hakları için direnişe geçen işçilerin mücadelesi 8’inci gününde sürüyor.

Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’in işçileri, haklarını almak için 8 gündür direnişlerini sürdürürken bugün fabrika önünde işçiler ile jandarma arasında gerginlik yaşandı. 

Fabrika önünde eylem yapan işçilerin, bulundukları yere toplanmalarına izin vermeyen jandarma, bölgeye çıkan cadde ve sokakları demir bariyerlerle kapattı. 

Eylemin 8’inci gününde fabrika önüne gitmek isteyen işçilere izin vermeyen jandarma, çıkan gerginlik üzerine 3 kişiyi gözaltına aldı. 

Gözaltına alınanlardan ikisinin İsmail Sevinç isimli işçi ile BİRTEK-SEN Temsilcisi Deniz Kar olduğu öğrenildi. Üçüncü kişinin ismi henüz öğrenilemedi.

Arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren işçiler, demir bariyerleri yıkmaya çalışınca, jandarma ekipleri biber gazıyla müdahalede bulundu.

Urfa’da jandarma ile işçiler arasında gerginlik: 3 gözaltı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.