Urfa’da geçen efsaneyi anlatan öğretmen gündem oldu

Bir okulda öğretmenin öğrencilere Din Kültürü dersinde, Urfa’da geçen efsaneyi anlatma şekli sosyal medyada tepki topladı. Öğrencilerine Hz. İbrahim’in ateşe atılma öyküsünü anlatırken "Allah isterse ateş yakar mı?" diye soran öğretmen, "Allah isterse 'Ateş yakma' der, ateş yakmaz." dedi.

Urfa’da geçen efsaneyi anlatan öğretmen gündem oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir okulda öğretmenin öğrencilere Din Kültürü dersinde, Urfa’da geçen efsaneyi anlatma şekli sosyal medyada gündem oldu.

Öğrencilerine Hz. İbrahim’in ateşe atılma öyküsünü anlatırken "Allah isterse ateş yakar mı?" diye soran öğretmen, "Allah isterse 'Ateş yakma' der, ateş yakmaz." dedi.

Öğretmenin bu açıklamasının küçük yaştaki çocuklar için oldukça riskli olduğunu, öğrencilerin bu sözleri yanlış anlayıp kendilerini tehlikeye atabileceklerini belirten sosyal medya kullanıcıları öğretmene tepki gösteren paylaşımlarda bulundu.

Öğretmenin hareketleri ve ses tonu da dikkat çekti.

HZ. İBRAHİM’İN ATEŞE ATILMA ÖYKÜSÜ

Hikayeye göre devrin zalim hükümdarı Nemrut ve onun halkının taptığı putlarla mücadele etmeye niyetlenen İbrahim Peygamber, tek tanrı fikrini savunmaya başlayınca bir anda hedefe dönüşür. Günümüzde Urfa Kalesi’nin de yer aldığı tepeden Nemrut tarafından ateşe atılan İbrahim Peygamber, mucizevi bir şekilde hayatta kalır.

İbrahim Peygamber’in tepeden atılması sırasında Allah tarafından ateşe verilen ‘Ey ateş, İbrahim’e karşı serin ve selamet ol’ emri üzerine ateş suya, odunlar ise balığa dönüşür. Çevrede oluşan gül bahçesinin içerisinde düşen İbrahim Peygamber hayatta kalır. Yine hikayeye göre bu gül bahçesi günümüzde Halil-ür Rahman Gölü olarak kabul ediliyor.

Nemrut’un güzeller güzeli kızı Zeliha da İbrahim’in savunduğu tek tanrı inancını benimsediğinden o da kurban seçilir. İbrahim Peygamber’in ardından ateşe atılan Zeliha’nın düştüğü yerde Aynzeliha Gölü oluşur.

Urfa’da geçen efsaneyi anlatan öğretmen gündem oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.