İşçilerin direnişi sürüyor! Bu kez çevik kuvvet müdahale etti

Şanlıurfa’da 15 gündür iş durdurma eyleminde bulunan işçiler öğleden sonra kent merkezinde basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrası aralarında sendika başkanı Mehmet Türkmen’in de bulunduğu çok sayıda kişi polis tarafından gözaltına alındı.

İşçilerin direnişi sürüyor! Bu kez çevik kuvvet müdahale etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Özak Tekstil’in işçileri, haklarını almak için başlattıkları iş durdurma eylemi iki haftayı geride bıraktı.

Fabrika önünde sabah saatlerinde işçilerin eylemi sürürken jandarma müdahalede bulunmuş, aralarında 2 sendika yöneticisinin de olduğu çok sayıda gözaltına alınmıştı. 

İşçiler bugün öğleden sonra da kent merkezinde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Topçu Meydanı’ndaki açıklamayı grup adına BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen yaptı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a eleştirilen yönelten Türkmen, “Bu kentin valiliği patronun talimatıyla 15 gündür hukuksuz engellerle işçilerin haklı mücadelesini jandarma baskısıyla şiddetle boğmaya çalışıyor. Urfa’nın Valisi diyor ki bu kentte patronlar her suçu işleyebilir, fabrikada kadın işçiler taciz edilebilir, fabrikada patronla işçilerin anayasal haklarını ayakları altına alıp çiğneyebilir, tehditle işten atılabilir. Ama bu kentin işçileri bu haksızlıklara ses etmeyecek itiraz etmeyecek patronların kölesi olacak diyorlar bize. Ama Özak işçileri bunu kabul etmiyor ve etmeyecek” dedi.

Mehmet Türkmen’in ardından EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da işçilerin yanında olduğunu ve bu haklı davada sonun kadar destek vereceklerini ifade etti.

Açıklama sonrası sendika yöneticileri ve işçiler bu kez de çevik kuvvetin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve sendika yöneticisi Mazlum Ayçiçek gözaltına alındı. 

Özak Tekstil işçileri, yarın sabah fabrikanın önünde direnişlerini sürdürme kararı aldı.

İşçilerin direnişi sürüyor! Bu kez çevik kuvvet müdahale etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.