Urfalı kadınlar Gazze için kolları sıvadı

İsrail’in Filistin’deki katliamı haftalardır sürerken Gazze’ye bir yardım eli de Şanlıurfalı kadınlardan geldi. Kent merkezinde bulunan Rabia Meydanı’nda Gazze’ye destek için açılan çadırda kadınlar kolları sıvayarak kendi elleriyle ekmek yapıp çiğ köfte yoğurdu. Börek, pasta, kısır ve el emeği liflerin satıldığı kermesin geliri Gazzelilere gönderilecek.

Urfalı kadınlar Gazze için kolları sıvadı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim’den tarihinden bugüne 8 bini çocuk, 6 bini kadın olmak üzere 19 bin Filistinli öldürüldü. İsrail’in katliamı haftalardır kadın çocuk dinlemeden devam ediyor. 

İsrail işgalinde ağır yara alan Gazze için birçok sivil topluk kuruluşu, yardım amaçlı faaliyetler yapıyor. Gazze’ye bir yardım eli de Şanlıurfalı kadınlardan geldi.

Gazze için Rabia Meydanı’nda kurulan çadırda, her gün bir sivil toplum kuruluşunun düzenlediği kermeslerde bugün sıra yönetimi kurulu kadınlardan oluşan Sarı Başaklar Derneği’ndeydi.

 

KADINLAR KOLLARI SIVADI

Urfalı kadınlar kolları sıvayarak kendi elleriyle ekmek yapıp çiğ köfte yoğurdu. Börek, pasta, kısır ve el emeği liflerin satıldığı kermes, yoğun ilgi gördü. Kermesin tüm geliri Gazzelilere gönderilecek. 

GAZZE’YE DESTEK KERMESİ

Gazze’dekilerin yarasına bir nebze merhem olmak için kermes düzenlediklerini belirten Sarı Başaklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Üzümcü, “2008 yılından beri Sarı Başaklar Derneği olarak faaliyet göstermekteyiz. Dernekte erkek kardeşlerimiz de var ama yönetimin tamamı hanımlardan oluşuyor. Gazze için içimiz kan ağlarken bireysel olarak duruşumuzu ortaya koymak, kardeşlerimizin yarasına bir nebze olsun merhem olabilmek, onların yanında olduğumuzu göstermek adına kermes düzenledik. Fakat bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Umarım Rabbim, başta İslam âleminin devlet başkanları olmak üzere bütün devlet başkanlarına insaf, merhamet ve vicdan nasip eder de yerinde doğru kararlar verirler Filistin konusu için. Yoksa bu İsrail’in işgali bitecek gibi görünmüyor” dedi.

ÜZÜMCÜ: BATAKLIĞI KURUTMALIYIZ

Düzenledikleri kermesin pansuman görevi gördüğünü belirten Üzümcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaraları sarıyor ama bu bataklığı kurutmadan yaraları sarmak nereye kadar devam edecek bilemiyoruz. Bu kermes, Filistin işgali başladığından beri yaptığımız 4’üncü kermes. Görüyorsunuz Rabbim samimiyetimizin karşılığını buradaki kalabalıkla ödüllendiriyor. Bu kermeste sattığımız yemekler ve ürünler çok büyük titizliklerle hazırlıyor çeşitlerin çok olmasına dikkat ediyoruz. Temiz ve kaliteli olmasına özen gösteriyoruz.”

Ayşe Üzümcü, kermesin gelirlerinin Gazzeliler için harcanacağını belirterek, kermesten güzel bir sonuç beklediklerini kaydetti.

Urfalı kadınlar Gazze için kolları sıvadı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.