Kentin otoritesi sert çıktı: "Saldırarak siyaset yapma yöntemi bırakılmalı"

ÖZEL HABER | Şanlıurfa'da AK Parti'nin otoritesi sayılan İl Başkanı Delioğlu, AK Parti’nin aday adaylarına yönelik özellikle sosyal medya üzerinden yapılan algılara ilişkin, sert konuştu. Delioğlu, bunların kentin imajına zarar verdiğini belirterek, "Saldırarak siyaset yapma yöntemi bırakılmalı" dedi.

Kentin otoritesi sert çıktı: "Saldırarak siyaset yapma yöntemi bırakılmalı"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yerel seçimleri yaklaşırken Şanlıurfa'da vatandaşlar, AK Parti'nin belediye başkan adayları listelerine odaklandı.

AK Parti'nin önümüzdeki günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklaması bekleniyor. İlçe belediye başkan adaylarının ise daha sonra açıklanması öngörülüyor.

Şanlıurfa AK Parti belediye başkanı adaylarının kim olacağına ilişkin son söz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söylenecek. 

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, sürece ilişkin Gazete İpekyol’a değerlendirmelerde bulundu.

Delioğlu, aday belirleme sürecinin devam ettiğini söyledi. İlçelerle birlikte 204 aday olduğunu anımsatan Delioğlu, “Tabi bunların dışında vatandaşlarımızın şu da olabilir dediği isimlerde müracaat etmemesine rağmen bu isimlerde değerlendiriliyor.” dedi.

DELİOĞLU: BÜYÜK İHTİMAL ADAY TANITIM TOPLANTIMIZ 15 OCAK’TA 

AK Parti Genel Merkezi’nin aday adayları üzerinde titizlikle çalıştığını kaydeden Delioğlu, sürecin ne zaman tamamlanacağı ile ilgili şöyle konuştu:

“AK Parti Genel Merkezimiz hem temayül yoklamaları hem de kamuoyu yoklamaları yapıyor. Özelikle büyükşehirlerin belirlenmesiyle ilgili Cumhurbaşkanımız bizatihi kendisi ilgileniyor. Bununla ilgili geçen cumartesi biliyorsunuz Urfa heyetini çağırdı. Tüm başkanlar ile orada görüşlerimizi aldı. Önümüzdeki hafta içerisinde büyükşehirler açıklanır. Ondan sonra ilçelerin çalışmaları tamamlanacak. 15 Ocak’ta da büyük ihtimal aday tanıtım toplantımız gerçekleştirilecektir.”

“HUKUKUNU VE SAYGINLIĞINI KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

AK Parti’den aday adayı olmuş herkesin kendileri için kıymetli olduğunu ve bu konuda herkesin hassas olmasını gerektiğini de söyleyen Delioğlu, şunları kaydetti:

“İsimlerle ilgili bizim bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Çünkü biz de tam olarak kimin olacağını bilmiyoruz. En fazla biz fikir beyan edebiliyoruz aday adaylarıyla ilgili. Şuradan bunu ifade etmek isterim bütün aday adaylarımız bizim için son derece kıymetlidir. Bize müracaat etmiş AK Parti’den aday olmak isteyen bütün arkadaşlarımızın hukukunu ve saygınlığını korumak bizim görevimizdir. Dolayısıyla herkesten bu konuda hassas olmasını istiyoruz. Birisi bizden aday adayı olmuşsa son derece kıymetlidir. Kimin aday olacağı konusuna gelirsek, bunu hiçbirimiz bilmiyoruz Cumhurbaşkanımızın açıklamasını bekliyoruz.”

“SALDIRARAK SİYASET YAPMA YÖNTEMİ BIRAKILMALI"

Delioğlu, Şanlıurfa’da saldırarak siyaset yapma yönteminin kentin imajına zarar verdiğini belirterek, kentin bu imajı yıkması gerektiği ifade etti.

“Karşı görüşünüz olabilir, taraftar olabilirsiniz fark etmez ama bunu bir hakaret boyutuna, iftira boyutuna getirmemek lazım.” diyen Delioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öncelikle Şanlıurfa’nın bu imajını yıkması lazım. Böyle herkese saldırarak siyaset yapma yöntemini artık bırakmak lazım. Siyaset herkesin kendi fikrini öne sürerek yapacağı bir şeydir. Varsa bir fikriniz söylersiniz, konuşursunuz, anlatırsınız… Karşı görüşünüz olabilir, taraftar olabilirsiniz fark etmez ama bunu bir hakaret boyutuna, iftira boyutuna getirmemek lazım. Şanlıurfa’ın imajı açısından çok olumsuz bir durum. Bunu defaatle de daha önce söyledim. Gelin hep beraber; bütün STK’larımız, vatandaşlarımız, gazetecilerimiz ve özelikle gazetecilik yapmak isteyen arkadaşlarımız hepsi lütfen bu konuda biraz hassas olsunlar. Kendi imajımızı yerle bir etmemizin bir anlamı yok. “

“SAYGI DUYMAK ZORUNDASINIZ”

Delioğlu, herkesin aday adaylarına parti ayırt etmeksizin saygı duymasını gerektiğini belirterek, “Herkes siyaset yapmak isteyebilir, herkes her partide siyaset yapabilir. Bu herkesin özgür seçimidir. Beğenmiyor olabilir, sevmiyor olabilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. O yüzden bizimde bütün partilerin siyasetine karşı saygımız var, adaylarına ve aday adaylarına karşı saygımız var. Öncelikle bize müracaat etmiş aday adaylarımızın saygınlığını ve hukukunu korumak birinci derece görevimizdir.” dedi. 

 

Kentin otoritesi sert çıktı: "Saldırarak siyaset yapma yöntemi bırakılmalı"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.