Şanlıurfa’da asbest ikinci bir afet yaşatmasın!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa’da yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları, çevredeki vatandaşları mağdur ediyor. Yıkım işini alan yüklenici firmalar, yıkımı gerçekleştirdikten sonra enkazı götürüp başka bir yerde hurdasını çıkarması gerekirken, insanların sağlığını tehlikeye atacak şekilde yıkım yerinde gerçekleştiriyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkililere seslendi.

Şanlıurfa’da asbest ikinci bir afet yaşatmasın!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da depremden bu yana yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları çevredeki vatandaşları mağdur ediyor. İnsanların sağlığını tehdit eden asbest tehlikesi de gözardı ediliyor.

HURDASINI YIKIM YERİNDE ÇIKARIYOR

Yıkım işini alan yüklenici firmalar, yıkımı gerçekleştirdikten sonra enkazı götürüp başka bir yerde hurdasını çıkarması gerekirken, insanların sağlığını tehlikeye atacak şekilde yıkım yerinde gerçekleştiriyor.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Karaköprü'de haftalardır süren enkaz kaldırma çalışması vatandaşları adeta çileden çıkardı. Yetkililere seslerini duyuramadıklarından yakınan vatandaşlar, seçim çalışmalarından dolayı yıkım çalışmalarını kimsenin denetlemediğini de kaydetti.

Duruma tepki gösteren bir vatandaş şöyle konuştu:

“3 haftadır burada yapılan bu kazı ilk günde binanın devrilmesine rağmen devam ediyor. Karaköprü Belediyesinin hemen bitişiğinde Çankaya Mahallesinin merkezinde Diyarbakır yolunun üzerinde 3 haftadır bu çubukları çıkarmak için burada koca koca vinçler bütün mahalleyi inletmekte toz ve toprak içinde bırakmaktadır. Gaye, bu ihaleyi alanlar demir çubuktan,çiviye kadar çıkarıp onu paraya çevirmek istemesidir. Valimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza bunu izlemelerini tavsiye ediyorum. Her bir bina böyle 3-4 hafta sürerse …

Bunların diğer şehirlerdekiler gibi moloz halinde götürülüp müsait bir alanda çıkarılması lazım.”

Şanlıurfa’da asbest ikinci bir afet yaşatmasın!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.