Şeyh yanıtladı! İslam'da kadınlar çalışabilir mi?

Şanlıurfa Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı Şeyh Ahmet El Kadiri, “İslam’da kadınlar çalışabilir mi?” sorusu üzerine yaptığı açıklamada, kadınların çalışmasının ancak ihtiyaç halinde caiz olduğunu söyledi. Şeyh, kadınların sadece kadınların olduğu iş yerlerinde çalışabileceğini, kadın-erkek karma ortamlarda çalışmanın caiz olmadığını ifade etti.

Şeyh yanıtladı!  İslam'da kadınlar çalışabilir mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Geylani Eğitim ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı Şeyh Ahmet El Kadiri, İslam’da kadınlar çalışabilir mi?” sorusuna vakfın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla cevap verdi.

Şeyh Ahmet El Kadiri, kadınların çalışmasının ancak ihtiyaç halinde caiz olduğunu söyledi.

Şeyh Ahmet El Kadiri, yaptığı açıklamada, "Bir kadın eğer ihtiyacı yok ise çalışması caiz değildir. Onun ihtiyacı kocasının üzerinedir, babasının üzerinedir, abisinin ve akrabalarının üzerinedir. O yüzden bir kadının ihtiyacı varsa çalışmaya sadece kadınların olduğu, hiçbir erkeğin olmadığı bir mekanda çalışabilir. Ama lokanta gibi, kadın erkek karışık konfeksiyon yerleri gibi ve başka yerlerde çalışması caiz değildir." dedi.

Kadınların dışarı çıktıklarında da dikkatli olmaları gerektiğini belirten Şeyh Ahmet El Kadiri, "Bir kadın ev eşyası ihtiyacları için dahil dışarı çıktığında efendim ben söyleyeyim yumuşak kelime konuşmayacak. Yumuşakça kıvırtarak konuşmayacak.." ifadelerini kullandı.

 

Şeyh yanıtladı! İslam'da kadınlar çalışabilir mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.