Ünlü profesörü dolandırmıştı! Şanlıurfa’da operasyonla yakalandı

Prof. Dr. Canan Karatay'ı 10 yıl önce dolandıran ve hakkında "silahlı yağma ve dolandırıcılık" suçundan 19 yıl 9 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü M.K., Şanlıurfa’da polisin ekiplerinin çalışmasında yakalandı.

Ünlü profesörü dolandırmıştı! Şanlıurfa’da operasyonla yakalandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasım 2013'te Şanlıurfa ve Adana'da telefon dolandırıcılarına yönelik operasyon yapan polis teknik takip sonucu şebekenin İstanbul'da bir kişiyi dolandırdığını tespit etmişti. Bunun üzerine takip edilmeye başlanan şüphelilerin parayı alması için gönderdikleri kurye belirlenmişti. Kuryeyi takip eden polis Fenerbahçe Kalamış Parkı'na gelmiş, yapılan operasyonda şüpheliler Ahmet Ö. (33) ile Mehmet K. (23) yakalanmıştı. 

Şüphelilerin üzerinden 50 bin dolar ve 10 bin lira para ele geçirilmişti.

Canan Karatay ise dolandırıldığını kendisini arayan gerçek polislerden öğrenmişti. Karatay "Adeta hipnotize olmuştum. Ne derlerse yapıyordum. Devletle gizli bir operasyon yaptığım için heyecanlandım. Dolandırıldığım hiç aklıma gelmedi" demişti.

Şanlıurfa'da çeşitli suçlardan aranan ve 2013'de Prof. Dr. Canan Karatay'ı dolandıran M.K.'nin de aralarında bulunduğu 47 zanlı yakalandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde aranan şüphelilere yönelik 162 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.

Silahlı yağma, uyuşturucu veya uyuşturucu madde ticareti yapmak, hırsızlık, kasten yaralama, nitelikli dolandırıcılık suçlarından aranan 19'u hükümlü toplam 47 kişi, saklandıkları adreslerde gözaltına alındı.

Şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ünlü profesörü dolandırmıştı! Şanlıurfa’da operasyonla yakalandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.