Şanlıurfa, afetlere hazırlıklı olmak için çalışıyor: 2024 afet müdahale planı değerlendirildi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2024 Afet Müdahale Planı değerlendirilmesi ve güncellenmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz başkanlık etti.

Şanlıurfa, afetlere hazırlıklı olmak için çalışıyor: 2024 afet müdahale planı değerlendirildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Toplantıda, 2024 Türkiye Acil Müdahale Planı değerlendirilerek, deprem, sel, heyelan, çığ, yangın, endüstriyel kazalar ve toplu nüfus hareketleri gibi afet ve acil durumlarda görev alacak çalışma grupları, koordinasyon birimlerinin rolleri, görev ve sorumlulukları uzmanlık alanlarına uygun bir biçimde tanımlandı. 

Toplantıda, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensipleri de değerlendirildi.

Açılış konuşmasında Doç. Dr. Abdullah Solmaz, 2024 yılı afet durumu olması durumunda Şanlıurfa ili olarak sağlık adına neler yapılabileceğinin değerlendirildiğini belirterek, "Öncelikle yerel ve ulusal düzeyde meydana gelebilecek afetlere hazırlıklı olabilmek için, ana çözüm ortaklarımız ve destek çözüm ortaklarımız ile afet anında hızlı bir şekilde koordinasyonu sağlayabilmek amacı ile afet öncesi bir araya gelip, planda yer alan sağlık çalışma grubunun sizlerden beklentisi ve sizin bizlerden beklentileriniz hakkında bilgi alışverişinde bulunduk" dedi.

Solmaz, Yerel Düzey Sağlık Çalışma Gurubu Operasyon Planı'nın afet öncesinde, afet anında ve sonraki iyileştirme sürecinde yapılması gereken müdahalelerin tamamını kapsadığını belirterek, "Bu plan, afete müdahale aşamasında hayati önem arz etmektedir. Her an afet olacakmış gibi afetlere hazırlıklı olmamız, meydana gelebilecek afetlere hızlı, etkin ve profesyonelce müdahale etmemiz gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa, afetlere hazırlıklı olmak için çalışıyor: 2024 afet müdahale planı değerlendirildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.