Ne Palandöken ne de Erciyes! Burası “Güneydoğu’nun Uludağı” Karacadağ

Siverek'te etkili olan kar yağışının ardından Karacadağ Kayak Merkezi'nde kayak sezonu başladı. Bölgenin tek kayak merkezi olan Karacadağ Kayak Merkezi, Şanlıurfa ve çevre illerde karın keyfini çıkarmak isteyenleri ağırlamaya başladı.

Ne Palandöken ne de Erciyes! Burası “Güneydoğu’nun Uludağı” Karacadağ

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Karacadağ Kayak Merkezi, karın keyfini çıkarmak isteyenleri ağırlamaya başladı.

Yaklaşık 15 yıldır faaliyette olan kayak merkezine otel daha yeni eklendi. Şanlıurfa dışından gelenler için otelin olmaması büyük sorun yaratıyordu. Bu sebeple Büyükşehir Belediyesi tarafından otel ve sosyal donatı alanlarını kapsayan proje, büyük ölçüde tamamlandı.

DEV DONATI ALANI

İnşaatı tamamlanan ancak henüz açılmayan iki katlı otelin bodrum ve zemin katı bulunuyor. 3 bin 600 metrekare alanda planlanan yapının içerisinde restoran, kafeterya ve 18 adet oda yer alıyor. İki adet açık otoparka sahip otelde, ayrıca çocuklar için oyun alanları, etkinlik alanları da planlanıyor.

HOCA EKSİKLİĞİ VAR

Gazete Duvar’a konuşan Karacadağ Kayak Merkezi'nin işletmecisi Orhan Atilla, kayak merkezinin bölgenin turizmine katkı sağlamak için faaliyette olduğunu söyledi. Belediyenin projesinin önemli olduğunu belirten Atilla, “Konaklama merkezinin dışında bir de kayak hocaları sağlanırsa tesisin çok daha büyüyeceğini ve bu şekilde Güneydoğu'ya katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Atilla, tesise gelip kayak öğrenmek isteyen çok fazla insan olduğunu, özellikle gençlerin bu yönde talep olduğunu söyledi. Tesiste teleferik olmadığını ve bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu bildirdi.

ÇEVRE İLLERDEN TALEP ÇOK

Çevre illerden çok talep olduğunu özellikle Diyarbakır’dan çok fazla ziyaretçi aldıklarını bildiren Atilla, “700 metrelik bir pistimiz var. Çocukların kızak yapabileceği bir alanımız var. 300 kişilik bir kafemiz var. Bir de sucuk ekmek falan yapılan bir alan var. Buna rağmen gelen ziyaretçi çok olduğu için tesisin imkanları yetersiz kalabiliyor” ifadelerini kullandı.

Tesise gelenlerin burada iyi vakit geçirdiğini belirten Atilla, “Gelenler halay da çekiyor. Değişik, renkli görüntüler ortaya çıkıyor. O anlamda da burası bölgenin kış turizminde cazibe alanı olmuş durumda” dedi.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Karacadağ Kayak Merkezi, Şanlıurfa'da karın keyfini çıkarmak isteyenler için yeni bir cazibe merkezi haline geldi. Otel ve sosyal donatı alanlarının tamamlanmasıyla birlikte, tesisin daha da büyüyeceği ve bölgenin turizmine daha fazla katkı sağlayacağı bekleniyor.

 

Ne Palandöken ne de Erciyes! Burası “Güneydoğu’nun Uludağı” Karacadağ

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.