Müftü yardımcısı: Bir adam devletin malını yiyorsa...

Kırşehir’de il Müftü yardımcılığı yapan Adnan Zeki Bıyık, namaz öncesi cemaat ile yaptığı sohbette kul hakkı ile ilgili konuşarak, “Bir adam kul hakkı yiyorsa, devletin malını yiyorsa Kâbe’de yatsa ne yazar” dedi. Bıyık’ın videosu sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Müftü yardımcısı: Bir adam devletin malını yiyorsa...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırşehir'de İl Müftü Yardımcılığı görevini yürüten Adnan Zeki Bıyık'ın namaz öncesi cemaate verdiği sohbet sosyal medyada gündem oldu.

 

"BİR ADAM KUL HAKKI YİYORSA KÂBE’DE YATSA NE YAZAR"

Bıyık'ın "Bir adam kul hakkı yiyorsa, devletin malını yiyorsa Kâbe’de yatsa ne yazar?" ifadelerini kullandığı konuşması kısa sürede birçok kullanıcı tarafından beğenildi ve paylaşıldı.

Bıyık verdiği vaazda şu ifadeleri kullandı:

“Müslümanlığın dayandığı temel doğruluktur, adalettir. Bir adam adil değilse, dürüst ve doğru bir insan değilse, onun secdesi Allah’a ulaşmaz.

Bir adam kul hakkı yiyorsa, devletin malını yiyorsa, fütursuzca yetimin hakkına el uzatıyorsa alnı secdeden kalkmasa da Allah’ın katına ulaşmaz. Kabe’de yatsa ne yazar? Peygamberimiz bu tip insanların namazını kılmamıştır arkadaşlar.

Müslümanlık doğruluk dinidir. Doğru değilsek bizim Müslümanlıkla ilgimiz yok. Az önce söyledim. Adamın sattığı ürün ıslak, terazide ağır gelsin diye. Ne diyor peygamberimiz, ‘Bizi aldatan bizden değildir.’ Bizden değil ne demek gavur ya işte gavur. Dinin gidiyor demek bu kadar büyük bir tehdittir bu. Düzgün ol. Doğru ol. İbadetinin eksiğini gediğini Allah bağışlar”.

Müftü yardımcısı: Bir adam devletin malını yiyorsa...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.