Güneydoğu'nun Bodrum'una sıcak ilgi: Güneşi gören vatandaşlar ve turistler akın etti!

Şanlıurfa'nın meşhur turizm destinasyonu Halfeti, soğuk günlerin etkisi altında olmasına rağmen güneşin yüzünü göstermesiyle canlılığını geri kazandı. 'Güneydoğu'nun Bodrum'u olarak anılan "Sakin şehir" Halfeti'ye gezmeye gelenler, özellikle bir bölümü sular altında kalan ilçeyi tekne turuyla geziyor.

Güneydoğu'nun Bodrum'una sıcak ilgi: Güneşi gören vatandaşlar ve turistler akın etti!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu bozkırının ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne kavuşan Halfeti, her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor. Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013'te 'Sakin şehir' ağına dahil ettiği Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle bölgenin saklı cenneti olarak anılıyor. Tekne turlarıyla büyük bölümü sular altında kalan ilçeyi gezen turistler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi de görme fırsatı buluyor.

Havaların serinlemesine karşın özellikle hafta sonları bölgeye gelen ziyaretçi sayısında artış görüldü. Fırat Nehri'nin altında kalan taş mimarisiyle 'Kayıp kent' olarak da anılmaya başlanan Halfeti, kış mevsiminde de doğal güzelliği ile göz dolduruyor.

Halfeti, soğuk günlerin etkisi altında olmasına rağmen güneşin yüzünü göstermesiyle canlılığını geri kazandı.

Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak turizmle ilgili gerçekleştirdiği hizmetleri, ilçenin doğal güzelliklerine olan ilginin arttığını vurguladı. 

Yerli ve yabancı turistler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek belediye yetkililerine teşekkür etti.

Birecik'ten gelen Kadir Açar, "Pazar günü hava güzeldi. Arkadaşlarımla birlikte Halfeti'ye geldik. Güneşli hava kış gününe göre güzel bir hava. Halfeti güzel. Herkese tavsiye ederim." dedi.

Marmaris'ten gelen Özgür "Halfeti'ye çok güzel. Halfeti'nin doğal güzellikleri çok etkileyici. Güneşli hava da işleri daha da güzelleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'ten gelen Nedim ise "Halfeti çok güzel bir yer. Yollar güzel, hava güzel. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.

Güneydoğu'nun Bodrum'una sıcak ilgi: Güneşi gören vatandaşlar ve turistler akın etti!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.