Bozova'da çöken binada 2 kişi hayatını kaybetti: DEM Parti'den sorumluluk çağrısı

Bozova ilçesine bağlı kırsal Deliler Mahallesinde bugün meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan iki katlı binanın çökmesi olayına ilişkin DEM Parti'den açıklama geldi.

Bozova'da çöken binada 2 kişi hayatını kaybetti: DEM Parti'den sorumluluk çağrısı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı kırsal Deliler Mahallesinde meydana gelmişti. 

Mahalledeki evin çökmesi sonucu çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

DEM Parti, yaşanan olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremden orta hasarlı olarak tespit edilen binanın yıkılması sonucu yaşanan can kaybı ve yaralanmalara dikkat çekildi.

DEM Parti İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat 2023 tarihinde 11 il de yaşanan Maraş ve Hatay merkezli deprem felaketlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kentimizin çeşitli noktalarında bulunan  ağır ve orta hasarlı yapıların  yıkılması ve onarılmasına yönelik yetkili merciler tarafından herhangi bir çalışma yapılmadığı ortadır hatta bu çözümsüzlük politikalarından kaynaklı olarak da 1 şubat tarihinde Bozova ilçemizin deliler mahallesinde bulunan iki katlı orta hasarlı meskenin çökmesi sonucu 3 vatandaşımız yaşamını yitirmiş 7 vatandaşımız ise yaralanmış, yaralıların ise  hastane de tedavilerine devam edilmektedir.  Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.  Bunun yanında Siyasal iktidar gerekli önlemleri almadığı için bu ölümlerden birincil derece de sorumludur.  Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere partimiz ve konu ile ilgili meslek örgütleri tarafından yazılı basın ve kamuoyu aracılığıyla defalarca uyarılar yapılmasına rağmen yetkililerin bu uyarılara kulak vermemesi olayın asıl sorumlularının kimler olduğunu hangi yönetim anlayışına sahip olduğunu açıkça göstermektedir. En temel hak ve hürriyetler arasında yer alan yaşam ve barınma hakkının idarecilerin basiretsizliği bilimi ve tekniği dikkate almamalarından kaynaklı bir kez daha ihlal edilmiştir. bilindiği üzere  ilimizde çok sayıda orta ve ağır hasarlı yapılar halen bulunmaktadır. fakat bu yapılarla ilgili çalışmaların yeterli olmadığı ve sahada yetkililerin bulunmadığı halkımız tarafından bilinmektedir. Bu yaşanan olayın sorumlularının tespit edilerek hak ettikleri yaptırımların uygulanması için sürecin takipçisi olacağız. Yine bu yaşanan yıkımda sorumluluğu olan AK Parti Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün sorumluluklarının gereğine yerine getirmediği için hesap vereceğine toplumla alay edercesine ailenin 3 günlük taziye yemeğinin Belediye tarafından karşılanacağını söylemesi ailenin acısına saygısızlıktır. Ölenlerin ardından yemek vermek yerine keşke bu insanlarımızın yaşamını yitirmemesi için gerekli önlemler alınsaydı.  Sözlerine devam eden Aişeoğlu Ailenin acısı hepimizin acısıdır. Sorumlular hesap verinceye kadar bu olayın takipçisi olacağımızı tekrar ifade etmek istiyorum.’’

Açıklamanın ardından, hayatını kaybeden ev sahibinin oğlu da söz alarak, evin hasarlı olduğunu AFAD yetkililerine bildirdiklerini ve gerekli adımların atılmasını istediklerini, ancak herhangi bir ilgi görmediklerini öne sürdü.

Bozova'da çöken binada 2 kişi hayatını kaybetti: DEM Parti'den sorumluluk çağrısı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.