Çalıştığı kuyumcuyu soydu! Şanlıurfa’da kurye senaristlere taş çıkarttı

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da yaşanan şaşırtıcı altın hırsızlığı, film senaryosunu aratmadı. İddiaya göre, kent merkezindeki kuyumcudan teslim aldığı 1 milyon 600 TL lira değerindeki 771 gram altını kurye M.Ş., kaza süsü vererek arkadaşlarına çaldırttı. Kaza anı, güvenlik kamerasına yansıdı. Kuryenin suçunu kabul ettiği ve tutuklandığı olayda, polis diğer iki şüphelinin izini sürüyor. Kuyumcu Murat Taştan, olayın aydınlatılmasını isteyerek, "Emniyetimize güveniyoruz, mağduriyetimiz giderilsin" dedi.

Çalıştığı kuyumcuyu soydu! Şanlıurfa’da kurye senaristlere taş çıkarttı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EYYÜBİYE – Şanlıurfa’daki ilginç hırsızlık olayı, 5 Şubat Pazartesi günü Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde Eyyübiye Çarşısında öğlen saatlerinde meydana geldi.

İddiaya göre, kurye M.Ş. çalıştığı kuyumcudan aldığı 771 gram altını 5 kilometre mesafedeki başka bir kuyumcuya götürmek üzere yola çıktı. Ancak, diğer kuyumcuya 500 metre kala kuryenin kullandığı motor devrildi. Yaşanan kaza sonrası torbada yola fırlayan altınlar iki kişi tarafından çalındı. 

Olay yerindeki bir dükkanın güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, kuryenin kaza sonrası yerde yatarken, iki kişinin altınları alıp kaçtığı görülüyor.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

 

KURYE ŞÜPHE ÇEKTİ

Altınları çalınan kuyumcu Murat Taştan’a da bilgi verildi. Olay yerine gelen kuyumcu kuryenin hareketlerinden şüphelenerek durumu polise bildirdi.

Polis ekipleri, kurye M.Ş’yi ifadesini almak üzere karakola götürdü. M.Ş., bilerek kaza yaptığını ve altınları arkadaşı olduklarını belirttiği iki kişiyle çaldıklarını itiraf etti.

Bunun üzerine mahkemeye çıkarılan kurye tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DİĞER ŞÜPHELİLER İZİNİ KAYBETTİRDİ

Altını çalan diğer iki kişi ise henüz bulunamadı. Güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelilerin eşkalini belirleyen hırsızlık büro amirliği ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Altınları çalınan kuyumcu Murat Taştan, olaydaki diğer iki şüphelinin de bulunarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

TAŞTAN: KURYENİN OYUN KURDUĞU BELLİ

Taştan, yaşananları Gazete İpekyol’a şöyle anlattı: 

“Kurye altını çarşıdaki kuyumcu dükkanımızdan Eyyübiye Çarşısı’ndaki kuyumcuya getirecekti. İki dükkan arasındaki mesafe 5 kilometre. Eyyübiye’deki dükkana 400-500 metre kala bu olay yaşandı. 5 Şubat Pazartesi günü öğlen saat 1 civarlarında bize haber geldi, kuryeniz soyulmuş diye. Görüntülerde de belli kuryenin oyun kurduğu, biz bunu polis ekiplerine de söyledik. Bu arkadaş şüpheli duruyor diye. Polis ekibi arkadaşlar bunu aldılar. Kamerada görünen diğer 2 hırsız, hem otobüste hem de karşı taraftaki dükkandan aldığımız görüntüde 2 hırsız da net görünüyor. Bizim kuryeyi yakaladılar, cezaevine attılar.”

Taştan olayın kurye tarafından tasarlandığını ve kuryenin de bunu itirafa ettiğini ifade ederek, "Kurye, Eyyübiye Çarşısı'ndaki kuyumcuya altınları getirecekti. Ancak kurye, kaza yaparak altınları önceden ayarladığı arkadaşlarına çaldırdı. Kamera görüntülerinde bu planın açıkça görüldüğünü polis ekiplerine ilettik." dedi.

 

“EMNİYETİMİZE GÜVENİYORUZ”

Olaydaki diğer iki hırsızın hala bulunamadığını ve kendi durumlarından endişe duyduklarını ifade eden Taştan, "Altınlarımızın piyasa değeri 1 milyon 600 bin TL. Şebekenin başı yakalandı ama diğer elemanlarını bulamıyorlar. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Emniyetimize güveniyoruz ve bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

DİĞER KUYUMCULAR TEDİRGİN

Kuyumcu Taştan, 30 yıldır sektörde faaliyet gösterdiğini ve yaşanan bu olayın bütün kuyumcuları tedirgin ettiğini dile getirdi. Taştan, emniyetin, diğer iki şüpheliyi de yakalayarak altınlarının kendilerine teslim edilmesini beklediklerini vurguladı.

Aynı çarşıda işletme sahibi olan Salih Polat ise yaşanan hırsızlı olayı ile ilgili, “Artık güvenimiz kalmadı, tedirginiz ve iş yapamıyoruz. Bu durumun tekrarlanmaması için emniyetin ciddi anlamda bu işe el atması lazım. Bu olay kuyumculuk sektörünü zor duruma koyar. Bu durum çözülürse esnafa tekrardan güven gelir” ifadelerini kullandı. 

Çalıştığı kuyumcuyu soydu! Şanlıurfa’da kurye senaristlere taş çıkarttı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.