‘Tek ses iki hareket projesi’: Akçakale'nin en güzel sesi aranıyor!

Şanlıurfa Valiliği ve ŞURKAV tarafından düzenlenen "Tek Ses İki Hareket" projesi kapsamında ilkokul ve ortaokulların katıldığı ses yarışması başladı.

‘Tek ses iki hareket projesi’: Akçakale'nin en güzel sesi aranıyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Şanlıurfa Valiliği tarafından Başarıyı İzleme ve Geliştirme (BİGEP) Projesi kapsamında ŞURKAV tarafından da desteklenen halk oyunları ve ses yarışması, ilçede ilgi görüyor.

Yaklaşık 80 ilkokul ve ortaokulun katıldığı yarışmanın eleme turları tamamlandı. Haftaya yapılacak final turlarında ise ilçe birincisi belirlenecek. İlçe birincisi, ilde yapılacak büyük finalde Akçakale'yi temsil etme şansı yakalayacak.

Yarışmada, jürinin karşısına çıkan öğrenciler, seslendirdikleri türküler ve seslendirdikleri türkülerle izleyenleri büyülüyor. Yarışma, hem öğrencilere yeteneklerini sergileme imkanı sunuyor hem de geleneksel halk müziğimizin yaşatılmasına katkıda bulunuyor.

ŞURKAV temsilcileri ve protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen eleme turları büyük heyecana sahne oldu. Jüri üyeleri, yarışan tüm öğrencileri tebrik ederek, seslerini ve yeteneklerini takdir ettiklerini dile getirdiler.

Final turları öncesi heyecan git gide artıyor. Akçakale'de sesini en güzel şekilde duyuran öğrenci, il finalinde de büyük bir başarıya imza atarak ilçeyi gururlandırmak istiyor.

 

‘Tek ses iki hareket projesi’: Akçakale'nin en güzel sesi aranıyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.