Bestelerin üstadı vefatının 7. yılında anıldı

Müzik ve folklor araştırmacısı ünlü bestekâr Abdullah Balak, vefatının 7. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Bestelerin üstadı Balak’ı dostları arkadaşları ve sevenleri kabrine kırmızı karanfiller bırakarak yâd ettiler.

Bestelerin üstadı vefatının 7. yılında anıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın bağrında yetiştirdiği, bağrı yanık bestelerin sahibi Abdullah Balak, vefatının 7. yılında mezarı başında anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni mezarlıkta düzenlenen anma törenine; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Mehmet Ay, Abdullah Balak'ın arkadaşları, yakınları ile sevenleri katıldı.

2017 yılında vefat eden Abdullah Balak’ın bestelerini İbrahim Tatlıses başta olmak üzere birçok sanatçı seslendirdi. Yazdığı bestelerle Şanlıurfa müziğini ve folklorunu dünyaya tanıttı. Felek Sen Ne Feleksen, Fadile, Eminem, Cemilem, Kardaş Dala Konaram, Ceylan gibi birçok bestenin yazarı olan Abdullah Balak, İbrahim Tatlıses başta olmak üzere birçok ünlü sanatçıya beste verdi.

Şanlıurfa’nın müzik ve folklorunun tanıtımın Balak’ın önemli yeri olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan “Önemli olan Gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Üstadımız bunu başarmıştır. Rahmet ve minnetle anıyorum ”dedi. 

Şiirleri ve besteleri ile Şanlıurfa’da iz bırakan merhum Abdullah Balak’ın mezarına karanfil bırakılarak dualar okundu.

Bestelerin üstadı vefatının 7. yılında anıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.