Her zaman izleniyor, rahatlatıyor Sosyal medya kullanıcıları en çok bu videoları paylaşıyor

Sosyal medyada paylaşılan temizlik ve düzen videoları rağbet görüyor. Sıklıkla halı yıkama, zemin temizleme, genel temizlik, düzen gibi videolar son dönemlerde revaçta ve öyle de kalacağa benziyor. Sosyal platformlarda paylaşılan temizlik ve düzen videoları ya da ev işleri içeren videolar kullanıcılar tarafından terapi olarak görülüyor. Bu paylaşımları yapan kullanıcılar, bunun ruh sağlıklarını olumlu etkilediğini söylüyor ve çoğunun ortak cümlesi, "Temizlik yapmak beni mutlu ediyor" oluyor.

Her zaman izleniyor, rahatlatıyor  Sosyal medya kullanıcıları en çok bu videoları paylaşıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada popülerliğini hiçbir zaman yitirmeden paylaşılan temizlik ve düzen videoları rağbet görmeye devam ediyor. Sıklıkla halı yıkama, zemin temizleme, genel temizlik, düzen gibi videolar son dönemlerde revaçta ve öyle de kalacağa benziyor.

Peki bu videoların bu kadar revaçta olmasının nedeni nedir?

Sosyal medyada paylaşılan temizlik ve düzen videoları ya da ev işleri içeren videolar kullanıcılar tarafından terapi olarak görülüyor. Bu paylaşımları yapan kullanıcılar, bunun ruh sağlıklarını olumlu etkilediğini söylüyor ve çoğunun ortak cümlesi, "Temizlik yapmak beni mutlu ediyor" oluyor. Psikologlar ise sergilenen bu durumun davranış bozukluklarını çözmek yerine, kenara ittiğini iddia ediyor. Bununla birlikte bu tarz içerikli video paylaşma ve izleme çılgınlığının çoğu insan üzerinde iyileştirici etkilere sahip olduğu belirtiliyor.

Evet hepimizin yakın çevresinde mutlaka düzenleme, temizleme ya da organizasyon videoları izlemekten büyük zevk alan birileri vardır; yoksa da o kişi genelde biz oluyoruz. Herhangi bir şeyin ya da alanın daha iyi veya farklı bir versiyonuna/haline/düzene dönüşümünü izlemek pek çoğumuz için aşırı rahatlatıcı oluyor. Hatta bu durum bir çoğumuzun bağımlılığı haline gelmiş durumda. Makyaj, dekorasyon, halı yıkama, zemin temizleme, genel temizlik, düzen gibi çeşit çeşit videoların uzun yıllardır milyonlarca kişiyi etkisi altına alan karşı konulmaz bir çekiciliği olduğu gerçeğini artık hepimiz kabul ediyoruz. Bu videolar, kolumuzu dahi kaldırmadan sadece izleyerek bizi dört köşe edebiliyor. Son yıllarda gerek sosyal medya içeriklerini, gerekse TV programlarını daha çok kapsayan bu içeriklerin birçok nedeni olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Her zaman izleniyor, rahatlatıyor Sosyal medya kullanıcıları en çok bu videoları paylaşıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.