"Kadınlar bu dünyaya esir olmak, susmak için mi gelmiş?" Konuşun!...

Bir dönem sosyal medyada yayınlanan ve "Konuşun!" diye kadınlara seslenen Halime adlı Şanlıurfalı kadının videosu, kadınlar gününün gelmesiyle birlikte gündeme yeniden geldi. Zorluklar içinde yaşadığını belirten Şanlıurfalı Halime, "Kadın dünyaya esir olmak için, susmak için mi gelmiş! Kim ne derse desin ben susmayacağım" sözleriyle kadınlara seslendi.

"Kadınlar bu dünyaya esir olmak, susmak için mi gelmiş?"  Konuşun!...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada bir dönem paylaşılan bir videoda, ekmek pişirirken "kadın olmak" ile ilgili çarpıcı sözler söyleyen kadın, kadınlar gününün gelmesiyle birlikte yeniden gündem oldu. Kırsal kesimde yaşayan ve zorluk içinde yaşamını sürdüren Halime adlı Şanlıurfalı kadının ders niteliğindeki sözleri, kadınlara ilham ve cesaret verecek cinsten. Cesur kadının sözleri, temelde insanların bakış açılarının değişmesini amaçlayan ve bu yönde çaba sarf eden birinin düşünceleri olarak dinleyen herkeste şok etkisi yarattı.

Şanlıurfalı Halime şunları söyledi:

"Konuşun! Hangi bölgede olursanız olun, hangi coğrafyada olursanız olun, hangi ırktan olursanız olun; Arap olun, Kürt olun, Türk olun ne olursanız olun, konuşun! Derdinizi anlatın.. Kadın! Tutturmuşlar kadın.. Kadın dünyaya esir olmak için, susmak için mi gelmiş! Ben susmayacağım arkadaş! Ben susmayacağım.. Kim ne derse desin ben susmayacağım. Buranın kadınları konuşamazmış, video çekemezmiş! Buranın kadınları; ekmek aç, yemek yap, elinle otur çamaşır yıka, erkeğe hizmet et, hiçbir şey yapma, konuşma, sesini duyurma, derdini anlatma, varlığını yokluğunu kimseye söyleme.. O zaman kadın oluruz, o zaman biz kocalarımıza karşı çok saygılı çok efendi böyle itaatkar olurmuşuz. Ben öyle olmam, ben konuşurum! Yani en azından burda bu zinciri birinin kırması lazım. Birinin kırması lazım gerçekten. Eğer o olabilirsem ne mutlu bana! Kadınların, burdaki, bu coğrafyada yaşayan bütün kadınların sesi olursam ne mutlu bana! O zaman ben ölsem de gözüm açık gitmez. Konuşurum ben, kim ne derse desin umurumda bile değil. Ben kadınım, ben anayım, ben yokluk çeken bir insanım ama konuşurum. Ekmeği mi de açarım, çamaşırlarımı da yıkarım, kocamın hizmetini de yaparım ama konuşurum. Biz kadınlar var olduğumuz sürece dünya da güzel olacak, her şey güzel olacak!"

Kaynak: @fetteho

"Kadınlar bu dünyaya esir olmak, susmak için mi gelmiş?" Konuşun!...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.