Tarım işçisi açıklamasıyla gündem olmuştu! Delioğlu o iddialara ne dedi?

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programın katılan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun tarım işçileriyle ilgili söylediği konuşma gündem olmuştu. Bugün bir açıklama yapan Delioğlu, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, “Yüreği yetenler konuşmanın tamamını yayınlasın” ifadelerini kullandı.

Tarım işçisi açıklamasıyla gündem olmuştu! Delioğlu o iddialara ne dedi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılarak, soruları cevaplamıştı. 

Programda gelen soru üzerine tarım işçileri konusuna değinen Delioğlu, “Mevsimlik tarım işçisi olarak giden ailelerle görüşseniz, bunların artık yaşam biçiminin bu olduğunu görürsünüz. Mevsimlik tarım işçilerinin problemi buradan oraya giderek çalışmak değil, gittikleri yerde şartların biraz zor olması. Oradaki şartların düzeltilmesini istiyor bu insanlar. Yoksa bunların çoğu bu şekilde yaşamayı artık yaşam biçimi olarak benimsemiş. Hatta kendilerine tatil olarak görenler var. Alıp çoluk çocuğu oraya gidenler var.” İfadelerini kullanmıştı.

Delioğlu’nun bu açıklaması sosyal medyada gündem olduktan sonra birçok kesimden tepki gelmişti. 

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya gelişinden önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile beraber basın toplantısı düzenleyen Delioğlu, toplantıdan önce tarım işçileri hakkında söylediği sözlere değindi. 

 

“SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM”

Toplantıda konuşan Delioğlu, televizyon programında söylediklerinin kelime kelime arkasında olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Tarım işçileriyle ilgili, bu işin sosyolojisini biz onlarca kez araştırdık ve üzerinde çalışmalar yaptık. Söylediğim her şeyin kelimesi kelimesine arkasındayım. Orada Özür dilenecek bir şey yok. Ben kendimi tarım işçilerinden ayrı gören biri değilim, ben işçi emekçisiyim, bütün hayatım çalışmakla geçti. Daha da ötesini söyleyeyim size, benim şuanda partinin bana tahsis ettiği bir araç olmasa benim kendi şahsi aracım yok yani. 

Ben öyle toplumdan çok uzak, işçilerden çok uzak bir insan değilim. İşçilerin neler yaşadığını memleketin gariplerinin neler yaşadığını kimse benden daha iyi bilemez. Hele hele yeni ortaya çıkıp Urfa’yı değiştireceğini iddia edenlerin geçmişte bu insanların yüzüne bile bakmadığını bilerek, ancak bu eleştirilere güler geçerim. 

Tarım işçilerinin sosyolojisini biz defalarca araştırdık, defalarca bu insanlarla görüştük. Orada ne konuştuğum ortadadır. Eleştirenlere tavsiyem şudur, yürekleri varsa konuşmanın tamamını yayınlasınlar o şekilde millet ne olduğunu görsün. Öyle içinden bir cümle alıp kullanmak, bu usuller geçti artık. Bu modayla kimse bir şey elde edemez. Orada ne konuştuğum bellidir. Orada konuştuklarımı bugün de konuşsam yine aynı şeyleri söylerim. Tekrar etmeye gerek yok ama konuşmanın tamamı dinlendiğinde muradımız anlaşılacaktır”.

Tarım işçisi açıklamasıyla gündem olmuştu! Delioğlu o iddialara ne dedi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.