Yok böyle fasıl! Urfa'nın ezgileri ile kulakların pası silindi

Şanlıurfa'nın sevilen ses sanatçıları Halil Altıngöz ve arkadaşları, tarihi mağarada bir araya gelerek fasıl gerçekleştirdi. Şanlıurfa'nın dillerden düşmeyen ezgilerini ve en sevilen parçalarını seslendiren sanatçılar kulakların pasını sildi, dinleyenleri adeta mest etti.

Yok böyle fasıl!  Urfa'nın ezgileri ile kulakların pası silindi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türküler her coğrafyanın dilidir, bazen acıyı söyler, bazen sevinci haykırır, bazen de sevgiyi çağırır. Türküleri ile nam salmış Peygamberler şehri Şanlıurfa bilindiği üzere "Musiki Şehri" olarak anılır. Özellikle müzik alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilerek "UNESCO Müzik Şehri" listesine kabul edilmesiyle bu ünvanını tescilleyen Urfa sıra geceleri, müzik fasılları, türküleri, ağıtları ile hatırı sayılır zenginliktedir.

Sahip olduğu bu musiki zenginliği, Şanlıurfa'nın sevilen ses sanatçıları Halil Altıngöz ve arkadaşları, tarihi mağarada bir araya gelerek tadına doyulmaz bir fasılla nağmelere, sözlere döktü. Şanlıurfa'nın dillerden düşmeyen ezgileri ile en sevilen parçalarını seslendiren sanatçılar deyim yerindeyse kulakların pasını sildi, dinleyenleri mest etti.

Yok böyle fasıl! Urfa'nın ezgileri ile kulakların pası silindi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.