Şanlıurfa'da on binler nevruza akın etti! Bakırhan: Urfalılar Nemrut'a karşı İbrahimi bir duruş ortaya koyuyor

Şanlıurfa'da baharın başlangıcını temsil eden Nevruz Bayramı’na on binlerce kişi katıldı. Kutlamalarda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Urfalılar Nemrut'a karşı İbrahimi bir duruş ortaya koyuyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Özer ise, “Newroza sahip çıkan Urfa halkı 31 Mart’ta sandıklarına sahip çıkarak tarih yazacak. Newroz direniş, mücadeledir. Mevsimlik işçiler tatile gidiyor diyen zihniyeti 31 Mart’ta tatile göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da on binler nevruza akın etti! Bakırhan: Urfalılar Nemrut'a karşı İbrahimi bir duruş ortaya koyuyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Newroz Bayramı on binlerce vatandaşın katılımıyla kutlanıyor.

Şanlıurfa Valiliğinin izni ile 11 Nisan Stadı yerleşkesinde gerçekleşen kutlamalara DEM Partili vekiller, belediye eşbaşkan adayları, meclis üyeleri, iş ve işçi sendikaları ile çok sayıda vatandaş katıldı.      

ERKMEN: SİZE SÖZÜMÜZDÜR YEMEYECEĞİZ YEDİRMEYECEĞİZ

DEM Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Celaledin Erkmen, belediyeleri demokratik, özgür kendi dinamitleriyle demokratik bir şekilde yöneteceklerini belirterek,  “Biz Urfa belediyesini Urfa halkının belediyesi yapacağız” dedi. 

“Newroz hesap sorma günüdür” diyen Erkmen şunları kaydetti:  

“Sel felaketiyle ilgili hasar görebilecek riskli alanlar tespit edilmesine rağmen Urfa belediyesi tedbir geliştirmedi. Doğrusu bugün yağmur yağsa yine aynı sorunla karşı karşıya kalırız. Depremle ilgili hasar gören binaların hepsi olduğu gibi duruyor. Bunu belediye imkanlarıyla, imkansızlıklarıyla açılacak bir durum değil. Bunun bir tek sebebi var. Kendi projelerini bırakın beyinlerinde bile bu halka hizmet gibi bir düşünceleri yok. Bu belediyeleri ailelerin, aşiretlerin, çetelerin rant kapısı olarak düşündüklerinden bu hizmetleri alamayışımız. Biz bu belediyeleri demokratik özgür kendi dinamitleriyle demokratik bir yönetmeye talibiz. Biz Urfa belediyesini Urfa halkının belediyesi yapacağız. Size sözümüzdür yemeyeceğiz yedirmeyeceğiz.”

ÖZER: MEVSİMLİK İŞÇİLER TATİLE GİDİYOR DİYEN ZİHNİYETİ 31 MART’TA TATİLE GÖNDERECEĞİZ

Bir diğer eşbaşkan adayı Gülşen Özer de “Newroza sahip çıkan Riha halkı 31 Mart’ta sandıklarına sahip çıkarak tarih yazacak. Newroz direniş, mücadeledir. Mevsimlik işçiler tatile gidiyor diyen zihniyeti 31 Mart’ta tatile göndereceğiz” dedi. 

BAKIRHAN: URFA GÜNŞİN DOĞDUĞU KENTTİR

“Urfa deyip geçmemek lazım" diyerek konuşmasına başlayan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, "Güneşin doğduğu kadim bir kenttir. Urfa Kürtlere, Türkiye’ye Ortadoğu’ya siyaseti öğreten, devrimciliği öğreten, duruşu, dili kimliği ve onurlu bir mücadeleyi öğreten bir kenttir. Bugün Urfa’da sizlerle birlikte olmaktan onur duydum, gurur duydum. Her BijÎ Urfa. Urfa bize öğretti, Urfa üretti, Urfa bugünkü Kürt halkının onurlu direnişini, duruşunu meydana çıkarttı. Onun için ne kadar kendinizle övünseniz yeridir. Bir kez daha tek tek hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyor, Newrozunu kutluyorum. Kürt halkının Kürdistan halkının Newroz Bayramını kutluyorum” dedi. 

“ŞENYAŞAR AİLESİNİN DEĞİL KÜRTLERİN DAVASIDIR”

Şenyaşar ailesinin sürdürdüğü adalet mücadelesine de değinen Bakırhan, “Şu an Ankara’da Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar'a selamlarımızı gönderiyoruz. Emin olun bir gün muhakkak Kürtlerin kanına giren bu kirli eli kanlı insanlardan demokratik bir yargı önünde hesap soracağız. Şenyaşar davası sadece Şenyaşar ailesinin değil Kürtlerin davasıdır, Urfalıların, devrimcilerin, demokratların, onurlu bütün insanların davasıdır. Şenyaşar davasını takip etmeye devam edeceğiz” diye belirtti. 

“URFA DEMEK MAZLUMLARIN DİRENİŞİ DEMEK”

“Direniş görmek istiyorsan, kudret görmek istiyorsan al Urfa, al Newroz alanı” diyen Bakırhan, şunları kaydetti: 

 “Emin olun Urfa’daki bu coşkuyu, bu renkleri hiç bir yerde görmedik. Görsek dahi bu kadar dirençli, bu kadar coşkulu, bu kadar Newrozuna, davasına, partisine sahip çıkan kentlerimizin sayısı çok fazla değil. Sizlere teşekkür ediyorum. Bir kez daha Urfa’dan bu meydandan şunu söylemek istiyorum.. Urfa demek mazlumların direnişi demek, Rahşanların, Zekiyelerin direnişi demektir. Televizyonları açıyorsunuz başta iktidar partisi olmak üzere onun küçük küçücük ortakları sabah akşam DEM Parti diyorlar, Kürtler diyorlar. Sabahtan akşama bizlere hakaret iftira atıyorlar, diyorlardı hani gençler nerede? Bakın gençler Urfa’da, Newroz alanında. Ne diyordu iktidar partisinin başkanı, diyordu ki bunların kuvveti kalmadı, kudreti kalmadı. Al sana kuvvet, al sana kudret, al sana birlik, direniş, mücadele. Eğer genç görmek istiyorsan, direniş görmek istiyorsan, kuvvet görmek istiyorsan, kudret görmek istiyorsan al Urfa, Al Newroz alanı.” 

 ‘İBRAHİMİ BİR DURUŞ ORTAYA KOYUYORUZ’

Bakırhan sözlerine şöyle devam etti: 

“Şirazeleri bozuldu. İstanbul’da bir milyonun üzerinde kitleyi topladığımızda şaşkına döndüler. Amed’de bir milyon halkımız bir araya geldi. Van’da yüz binler. Batman’da, Siirt’te tüm Türkiye ve Kürdistan’ın birçok yerinde on binlerce, yüz binlerce, milyonlarca halkımız hep bir ağızdan ‘Newroz kutlu olsun’ dedi. Halkımız hep bir ağızdan bize karşı kin kusan, sabah akşam terör diyen, teröristan diyenlere Newroz alanlarında biz varız, vardık, var olmaya devam edeceğiz. 'Ne zindanlarınız, ne baskı politikalarınız, ne failli meçhul cinayetleriniz, ne de kin kusan savaş siyasetiniz asla Urfa’da Kürdistan’da beş para etmez' dediler. Bakın onlar sabah akşam kin kusuyor, sabah akşam savaş diyorlar, operasyon diyorlar. Biz onlara diyoruz ki aklınızı başınıza toplayın. Milyonlarca Kürt barış diyor, özgürlük diyor, demokrasi diyor. Savaş politikalarınıza karşı meydanda ve ayaktadır. Değerli Urfa halkı bu savaş politikalarına geçit verecek miyiz? Bu savaş politikalarına karşı 31 Mart’ta dilimizi yok sayan, bizi yoksullaştıran, belediyelerimize kayyım atayan, iradelerimizi gasp eden, belediye bütçesini talan eden, boşaltan, belediyeleri borçlandıran bu haramzadelere bu kayyımcı anlayışa sandıkta ders verecek mi Urfa? Urfa, siz Nemrut'a karşı İbrahimi bir duruş ortaya koyuyorsunuz. Her bijî Urfa” diye konuştu. 

“TÜRKİYE’NİN DÜNYANIN EN İRADELİ SEÇMENİ DEM PARTİ’NİN SEÇMENİDİR”

 “Bir an önce Teröristan kavramından ve bilinmeyen dil tarifinden vazgeçin” çağrısında bulunan Bakırhan, şunları ifade etti:

 “Bunu iyi dinleyin. Erdoğan dün ne diyor; diyor ki DEM Parti seçmenin iradesi yok. Hele bize bunu diyene bakar mısınız Allah aşkına? Newrozdaki milyonları görsün baksın DEM Parti seçmenin iradesi var mı yok mu? Newroz bunların şirazesini bozdu. Bunların aklını başından aldı. Sanıyor ki bizim seçmenimiz de onların seçmeni de makarnadan ibaret gördüğü gibidir. Bizim seçmenimiz onurludur. Bizim seçmenimiz yiğittir, fedakardır bizim seçmenimizi en iyi Erdoğan tanır. 22 yıldır seçmenimiz üzerinde estirdiği zulüm, faşizm, tutuklama baskı, ölüm ve yıkımın sonuç almadığını en iyi kendisi biliyor. Türkiye’nin dünyanın en iradeli seçmeni DEM Parti’nin seçmenidir.”

ANNELER ATEŞİ YAKTI

Konuşmaların ardından Newroz ateşi, Şanlıurfa Anneleri tarafından yakıldı.

Ozan Kazo ve Jinma Müzik Topluluğu Urfa yerel grup ve sürpriz sanatçıların sahne almasıyla devam etti. 

Şanlıurfa'da on binler nevruza akın etti! Bakırhan: Urfalılar Nemrut'a karşı İbrahimi bir duruş ortaya koyuyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.