Bir diyetisyen: "Kiloluysan işe bile giremiyorsun"

Özel bir sektörde çalıştırılmak üzere eleman alımı öncesinde yaptığı CV (Özgeçmiş) değerlendirmesi sosyal medyada gündem konusu oldu. Bir diyetisyenin sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Kiloluysan işe bile giremiyorsun" diye başlayan videosu konuyu gündeme getirdi. Diyetisyenin, "Kilo bir disiplin suçu mudur?" sorusuyla bitirdiği videosu, iş görüşmeleri ve CV değerlendirmeleri hakkında tartışma yarattı.

Bir diyetisyen: "Kiloluysan işe bile giremiyorsun"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok sorunun baş gösterdiği ve çoğunlukla zor çalışma koşullarına sahip olan 'özel sektör' sık sık gündeme gelen bir konu. Ancak bu kez gündeme geldiği konu pes dedirtti! Özel bir sektörde çalıştırılmak üzere eleman alımı öncesinde yapılan bir CV (Özgeçmiş) değerlendirmesinde, "Yöneticiler, kendi kilosu ile bile baş edememiş disiplinsizlikteki bir insanın, işe ayak uyduramayacağı kanaatindeler." sözü tartışma yarattı. Konu sosyal medyada, "Kiloluysan işe bile giremiyorsun" başlığı ile paylaşan bir diyetisyen tarafından gündeme getirildi.

Diyetisyen Gökçe Orakçı Kıyma'nın paylaştığı vidoda şu ifadeler yer alıyor:

"Geçenlerde karşıma çıktı, yönetici olarak bir pozisyonda CV'ler değerlendirilmiş ve kilolu bireylerin pozisyona uygun olmadığı söylenmiş. Niye diye sorduklarında yani "kiloyla bu işin ne alakası var?" dediklerinde, kendi kilosuyla bile baş edememiş disiplinsizlikte olan bir insanın bu işin ciddiyetini anlayamacağı yada disiplinine ayak uyduramacağı kanaatinde olduklarını söylemişler. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Kilo bir disiplin suçu mudur?"

Paylaşımla birlikte akıllarda, "Kilolu insanların işe alınmamasıyla ilgili genel bir kanı var mı?", "Özel sektörde kilolu insanlar işe alınmıyor mu?" gibi soru işaretleri ortaya çıkarken, paylaşım kilo konusunun iş hayatında nasıl bir etkiye sahip olduğu ile ilgili tartışma yarattı.

 

Bir diyetisyen: "Kiloluysan işe bile giremiyorsun"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.