Türkiye'nin İnsansız Hava Araçları: Bayraktar TB2'den Akıncı'ya

Türkiye, son yıllarda insansız hava araçları (İHA) alanında önemli bir gelişme kaydetti. Bu alandaki gelişmenin en önemli göstergesi, Baykar Savunma tarafından üretilen Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı insansız hava araçları oldu.

Türkiye'nin İnsansız Hava Araçları: Bayraktar TB2'den Akıncı'ya

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayraktar TB2, Türkiye'nin ilk milli ve özgün İHA'sıdır. 2014 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Bayraktar TB2, 550 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip ve 27 saat uçuş süresi sağlayabilmektedir.

Bayraktar Akıncı ise, TSK'nın en gelişmiş İHA'sıdır. 2021 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar Akıncı, 4000 kilogram faydalı yük kapasitesine sahip ve 40 saat uçuş süresi sağlayabilmektedir. Bayraktar Akıncı, havadan havaya füzelerle silahlandırılmıştır ve savaş uçakları ile birlikte görev yapabilmektedir.

Türkiye'nin insansız hava araçları, hem askeri hem de sivil amaçlarla kullanılmaktadır. Askeri alanda, insansız hava araçları, keşif, gözetleme, hedef tespit ve imha gibi görevlerde kullanılmaktadır. Sivil alanda ise, insansız hava araçları, tarım, ormancılık, acil durum müdahalesi ve ulaşım gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Türkiye'nin insansız hava araçları, dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle takip edilmektedir. Türkiye, İHA alanındaki teknolojik gelişimini sürdürerek, bu alanda lider ülkelerden biri olmayı hedeflemektedir.


 

Türkiye'nin İnsansız Hava Araçları: Bayraktar TB2'den Akıncı'ya

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.