Şanlıurfa'da "aşı sorunu" mahkemelikti! Tabip odası tarafını belirledi

Şanlıurfa Tabip Odası, “aşı yok” diyen Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan hakkında dava açılmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Hukuksuz olan bu davanın acilen sonlandırılmasını talep ediyoruz” denildi.

Şanlıurfa'da "aşı sorunu" mahkemelikti! Tabip odası tarafını belirledi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan hakkında geçen yıl katıldığı bir televizyon programında 0-2 yaş aralığı çocuklara yapılan aşıların tedarikinde sıkıntı yaşandığını dile getirmesi sonrası dava açılmıştı. 

Eryazgan’ın 13 Aralık’ta hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Şanlıurfa Tabip Odası’ndan duruşma öncesi yapılan açıklamada, “Hukuksuz olan bu davanın acilen sonlandırılmasını talep ediyoruz” denildi.

Odanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan'ın aşı lojistik sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların, toplumun aşıya ulaşımındaki sorunları dile getirerek çözüm önerileri sunma amacını taşıdığını görmekteyiz. Buna rağmen hakkında haksız ve hukuksuz bir dava süreci başlatılmıştır.

Ülkemizin genelinde benzer durumları göz önüne alarak ifade etmek isteriz ki, sağlık hizmetlerinin tarafsız bir gözle değerlendirilmesi ve yönetimdeki eksikliklerin bildirilmesi, meslek örgütlerinin temel sorumlulukları arasındadır. Bu bağlamda, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin görevden alınması gibi örnekler, meslek örgütlerini susturmaya yönelik bir sürecin parçası olarak algılanabilir.

Şanlıurfa Tabip Odası olarak, ayrıca üyemizde olan Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan'ın yanında olduğumuzu belirtiyor ve hukuksuz olan bu davanın acilen sonlandırılmasını talep ediyoruz. Sağlık hizmetlerindeki sorunların çözümü için şeffaf ve etkili bir iletişim ortamının sağlanması, toplumun sağlığı için kritik öneme sahiptir. 

Bu süreçte her türlü hukuksuzluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz”.

Şanlıurfa'da "aşı sorunu" mahkemelikti! Tabip odası tarafını belirledi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.