Şanlıurfa’da seçimler öncesi flaş gelişme! Yeniden Refah’ın adayı AK Parti’nin seçim bürosunu kapattırdı

31 Mart seçimleri için geri sayım sürerken, Şanlıurfa’da Yeniden Refah Partisi’nin belediye başkan adayının başvurusuyla AK Parti’nin seçim bürosunun kapatılmasına karar verildi.

Şanlıurfa’da seçimler öncesi flaş gelişme! Yeniden Refah’ın adayı AK Parti’nin seçim bürosunu kapattırdı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart seçimlerine sayılı günler kalırken Şanlıurfa’da ilginç bir gelişme yaşandı. 

Hilvan’da eski AK Parti İlçe Başkanı olan Hanif Düzme, partisinden istifa ettikten sonra Yeniden Refah Partisi’nin Hilvan Belediye Başkan adayı oldu. 

Hanif Düzme’nin yeni partisi için yürüttüğü seçim kampanyasında, hedefinde bu kez eski partisi var. 

Hanif Düzme, kamusal alan olan Hilvan Belediyesine ait parkın, AK Parti Hilvan İlçe Başkanlığınca seçim bürosu olarak kullanılmasına itiraz etti. Düzme, Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) belirlenen seçim büroları açma şartlarına uygunluk taşımadığı gerekçesiyle Hilvan Belediye Çay Bahçesinde açılan AK Parti’nin seçim bürosunun kapatılması talebi ile İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Yeniden Refah Partisi’nin belediye başkan adayı olan Düzme, seçim bürosu açılan “belediye parkı” nitelikli alanın, kamusal alan olduğu ve yurttaşların ortak kullanımına tahsis edilen bir belediye parkının seçim çalışması olarak kullanılması ve bir adaya veya partiye özgülenmesi seçim mevzuatı gereğince mümkün olmadığını başvurusunda dile getirdi.

Hanif Düzme’nin talebi üzerine İlçe Seçim Kurulu, hakim Reyhane Nazlıoğlu başkanlığında bugün toplantı yaptı. 

Şikayete konu seçim bürosunun Hilvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Görgü ve Tespit Tutanağı’na göre, Hilvan Belediyesi yanında bulunan Hilvan Belediye Çay Bahçesinde açıldığı, Hilvan Belediyesi korkuluklarına “AK Parti Aslan Ali Bayık Seçim Bürosu” yazılı pankartın asılı olduğunun tespit edildiğini vurgulayan İlçe Seçim Kurulu, Hilvan Belediyesinin hukuki statüsünün diğer kamu tüzel kişiliği kapsamında kaldığını kaydetti. 

İlçe Seçim Kurulu oy çokluğuyla, YSK’nın belirlediği seçim büroları şartını barındırmayan AK Parti’nin seçim bürosunun kapatılmasını kabul etti.

Kurul, seçim bürosunun başka bir yere taşınmasına dair AK Parti Hilvan İlçe Başkanlığına 3 gün süre verdi. Eğer bu süre içinde büro taşınmazsa, mülki amirce kapatılacak. 

Şanlıurfa’da seçimler öncesi flaş gelişme! Yeniden Refah’ın adayı AK Parti’nin seçim bürosunu kapattırdı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.