Türkiye finansında çığır açacak proje! Kamu bankaları tek çatı altında

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar liderliğinde hayata geçirilen Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) projesi, ülkenin finansal altyapısında çığır açacak bir girişim olarak tanıtıldı. Proje, Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Türkiye finansında çığır açacak proje! Kamu bankaları tek çatı altında

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TAM projesi, ülkedeki toplam ATM sayısının yüzde 36'sını oluşturan ve yüzde 40'ını işlem hacmi gerçekleştiren bankaların ATM'lerini tek bir çatı altında topluyor. Bu adım, bankalara operasyonel maliyetlerini azaltma, daha etkin pazarlama stratejileri oluşturma ve finansal erişimi kolaylaştırma gibi önemli avantajlar sağlayacak.

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven, projenin teknik altyapısını ve işleyişini detaylandırarak, müşterilere masrafsız ve komisyonsuz işlem yapabilme imkanı sunacak olan bu platformun diğer bankaları da bünyesine alacak şekilde tasarlandığını belirtti. Bu sayede, müşterilerin ATM erişiminde daha geniş bir ağa sahip olmaları ve işlem yapmaları sağlanacak.

TAM ATM'leri, şu anda 5 bin 600 olarak belirlenmiş durumda ancak yakın gelecekte bu sayının 19 bin'e çıkması planlanıyor. Projenin, bankacılık sektöründe ciddi tasarruflar sağlayacağı ve müşteri memnuniyetini artıracağı öngörülüyor. Türkiye'nin finansal altyapısını güçlendirmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek için hayata geçirilen bu proje, sektörde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

TAM projesiyle birlikte, Türkiye'nin finansal altyapısında yeni bir dönem başlamış olacak, vatandaşlar daha geniş bir ATM ağına erişim sağlayarak finansal işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Türkiye finansında çığır açacak proje! Kamu bankaları tek çatı altında

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.