6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasar alarak yıkılan ve bölgedeki deprem illeri arasında "öğretmenevi bulunmayan tek şehir" olma hüviyetiyle sık sık eleştiri konusu olan Şanlıurfa’da, beklenen müjdeli haber Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Bakan Tekin, projenin onaylandığını ve 2026 yılında inşaatın başlayacağını duyurdu.
ISRARLI TAKİP SONUÇ VERDİ
Özellikle yerel basında Gazeteipekyol.com’un "Şanlıurfa öğretmenevi kahraman siyasetçisini bekliyor" ve "Bakan Tekin bu ayıba son verecek mi?" başlıklarıyla gündemde tuttuğu konu, Ankara nezdinde karşılık buldu. Temmuz 2024’te yıkımı gerçekleştirilen Haliliye Öğretmenevi’nin ardından oluşan mağduriyet, hazırlanan yeni projeyle gideriliyor.
BAKAN TEKİN’DEN RAHATLATAN AÇIKLAMA: 2026'DA İLK KAZMA VURULUYOR
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan Bakan Tekin, Şanlıurfa eğitim camiasını rahatlatan projenin detaylarını paylaştı. Bakan Tekin, onay süreçlerinin tamamen bittiğini vurgulayarak, 2026 yılının Şanlıurfa için yatırım yılı olacağının sinyalini verdi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, yıllardır süregelen konaklama sorununun ortadan kalkması ve öğretmenlerin sosyal ihtiyaçlarının modern bir tesiste karşılanması hedefleniyor.

0 Yorum