Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Kültür Yolu Festivali kapsamında Şanlıurfa’da planlanan etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.
POLAT: ŞEHİRDEKİ ÖNCELİKLİ SORUNLAR GÖZARDI EDİLİYOR
Başkan Polat, sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştığı açıklamada, şehirdeki öncelikli sorunların göz ardı edildiğini belirterek, bozuk yollar, altyapı eksiklikleri, ekonomik kriz ve artan işsizliğin Urfa’nın gerçek gündemi olduğunu ifade etti. Gençlerin işsizlikle mücadele ettiği bir dönemde kaynakların farklı alanlara yönlendirilmesini eleştiren Polat, önceliğin eğitim, istihdam ve altyapı yatırımları olması gerektiğini vurguladı.
“ACI SÜREÇLER TAZLİĞİNİ KORUYOR, ETKİNLİKLERİN ZAMANLAMASI TARTIŞMALI”
Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan acı süreçlerin toplum hafızasında tazeliğini koruduğunu hatırlatan Polat, bu dönemde geniş kapsamlı etkinliklerin zamanlamasının da tartışmalı olduğunu dile getirdi.
Ekonomik sıkıntıların yoğun şekilde hissedildiği bir süreçte büyük bütçeli organizasyonların “israf” olarak değerlendirildiğini savunan Polat, kamu kaynaklarının daha öncelikli alanlara aktarılması gerektiğini söyledi.
“BAZI ETKİNLİKLER BÖLGE KÜLTÜRÜNE UYMUYOR”
Kültürel içeriklere de değinen Polat, bazı sanatçı ve etkinliklerin bölgenin kültürel dokusu ve değerleriyle uyumlu olmadığı yönünde toplumsal hassasiyet bulunduğunu belirtti.
“URFA’NIN KENDİ KÜLTÜR VE KİMLİĞİ KORUNMALI”
Bu durumun “kültür emperyalizmi” eleştirilerini beraberinde getirdiğini ifade eden Polat, Urfa’nın kendi kültürü, müziği ve değerleriyle zaten güçlü bir şehir olduğunu, bu kimliğin korunması gerektiğini vurguladı.
Polat açıklamasını, “Helal dairesi geniştir, keyfe kafidir” sözleriyle tamamladı.

0 Yorum