kaynak olarak ekleyin
Şanlıurfaspor’da eski yönetime ilişkin suç duyurusu gündemdeki yerini korurken, kulüpten konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.
Açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen inceleme kapsamında iki eski kulüp başkanı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI
Şanlıurfaspor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının geçmiş dönemlerde görev yapan son beş kulüp başkanının görev sürelerini incelediği belirtildi. İncelemenin Bakanlık tarafından resen yürütüldüğü ifade edildi.
Hazırlanan raporun, geçmiş dönem başkanlarından H.İ. ve K.S. hakkında işlem yapılması amacıyla doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiği aktarıldı.
Kulüp tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen inceleme kapsamında, geçmiş dönemlerde görev yapan son beş kulüp başkanının görev süreleri incelenmiştir. Yapılan inceleme bakanlık tarafından re’sen gerçekleştirilmiştir. İnceleme sonucunda hazırlanan rapor, geçmiş dönem başkanlarından H.İ. ve K.S. hakkında işlem yapılması amacıyla Bakanlık tarafından doğrudan Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiş; Bakanlıkça bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.
Söz konusu inceleme ve suç duyurusu, yetkili makamların yürüttüğü adli sürecin başlangıcına ilişkindir. Kişilerin hukuki durumu, yapılacak soruşturma ve yargılama sonucunda belirlenecektir. Bu açıklamanın amacı, Bakanlık incelemesi ve sonrasında gerçekleşen resmi işlemler hakkında kamuoyunu şeffaf biçimde bilgilendirmektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


0 Yorum