Reklam Alanı

SUSMA! SES VER!

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

“Çocuklarımızın yaşaması veya ölmesi şu tercihe bağlıdır: Emperyal bir dünyanın kendi kendini imha etmesine izin mi vereceğiz, yoksa ahenkli bir dünyayı mı inşa edeceğiz?" Böyle soruyordu Roger Garaudy, “İlahi Mesajlar Toprağı Filistin” kitabında. Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı, Refah; işgalci İsrail'in elinde! Bir buçuk milyon insanın gidebileceği hiçbir yer yok, kendilerine ulaşılabilecek tek kapı da kapalı artık!  Refah bombalanıyor! Dünyanın gözü önünde bir şehir; açlık, acı ve ölümle yok ediliyor! Susma! Ses ver!

Dünyanın gözü önünde oluyor her şey! İnsanlık, insanın ve insanlığın katledilişini izliyor! Yalnızlığa, kimsesizliğe, çaresizliğe terk edilmiş bir halkın üzerine dünyanın en güçlü, dünyanın en aşağılık, dünyanın en acımasız bombaları yağdırılıyor. Ve tüm olanların karşısında dünyanın en acı verici sessizliği... Gidecek hiçbir yeri olmayan insanları, vahşi siyo/nazi örgütün önüne bırakıyor insanlık. Bebek katilleri, katliamlarına pervasızca devam ediyor. Gazze bizi acıtmaya devam ediyor. Ve biz Gazze’de yaşananlardan sonra, Refah’ta çocuklar ölürken, bir şehir komple yok edilirken, bu kadar katliam, bu kadar zulüm olurken hiçbir şey olmamış gibi yapamayız, duyarsız kalamayız, insanlıktan uzaklaşamayız! Susma! Ses ver!

İnsan ölüyor, insan! Duyuyor muyuz? Görüyor muyuz? Hissediyor muyuz? Çocuklar ölüyor, kadınlar, bebekler ölüyor! Susma! Öfkeni tutma, öfkeni yaşa! Refah için, Gazze için ses ver! Susma! Çocuklar için ses ver! Kadınlar için ses ver! Mazlumlar için ses ver! İnsanlık için, iyilik için, güzellik için susma! Ses Ver! Susma!  Dünyanın en izzetli mücadelesini veren aziz Gazze için susma! Çocukları bırakma! Kadınları bırakma! Masum insanları bırakma! İsrail vahşetini unutma! Gazze’yi unutma! Katliama alışma! Vahşete alışma! Susma! Ses ver! 

Küresel terör örgütü, Gazze ile Refah ile canımızı acıtmaya devam ediyor! Vahşi terör devleti, kan akıtmaya devam ediyor! Gazze, bizi rahatsız etmeye devam ediyor, yüzümüze tokat gibi iniyor. Konforlu hayatlarımızın ortasında utancımız olmaya devam ediyor. Ah Gazze, Ah Refah! Yüreğimizin Refah’ı yanıyor şimdi de, kanıyor bedenimizin Gazze’si, Refah’ı. “Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir, bir uzvu acı çekerse, bütün vücut acı çekmelidir." Evet, “bütün vücut acı çekmelidir.” Yüce Resulün sözünü çok söylüyoruz, az yaşıyoruz. Vücudun bir yanı acı çekerken, diğer yanı hissetmiyor bile. Ve biz yaşamış olduğumuz uyuşukluktan acıyı bile hissedemiyoruz. Belki de hissetmek istemiyoruz, duymak istemiyoruz, görmek istemiyoruz. Ama hissetmeliyiz, ama acıtmalı bizi, insanlığımızı kaybetmemek için her dem kendimize not düşmek zorundayız: Susma! Ses Ver!

İnsan ve insanlık Gazze’de olanlardan sonra ya yok olacak ya da topyekûn karşı çıkışla insanlığı ölümden kurtaracak.  İnsanlığın başına bela, siyo/nazi örgüt, kötülüğünü sürdürüyor. Kahrolsun İsrail diyoruz başka da bir şey gelmiyor elimizden, utanıyoruz. Utanç, koskocaman bir utanç düşüyor bütün insanlığın payına. Çünkü insanlık yok ediliyor. Ve biz her şeye rağmen tekrar ediyor ve diliyor ve diyoruz ki; İyiler "iyi" olmazsa "kötü" olacak... Küresel teröre karşı, Küresel İntifada! Susma! Ses Ver!

Her gün yeni acılar arzı endam ediyor Gazze’de ve Refah’ta. Zalimin envaı çeşit zulmü devam ediyor. Gazze vicdanımız; ya vicdanımızın farkına varıp var olacağız, yani mevcudiyetimizi ortaya koyacağız ya da toprağın üstünde birer mezar olarak var ölenlerden olmaya mahkûm olacağız. Evet, Gazze insanlık için bir varoluş meselesi artık. Gazze panzehirdir. Emperyalizmin ya devam edişi ya yok oluşu.  Onun için ısrarla ver tekrarla diyoruz ki: Küresel teröre karşı, Küresel İntifada! Susma! Ses Ver!

Gazze bir mihenk taşı; izzet ile izzetsizlik arasında, insan olmak ile olamamak arasında, iyi ile kötü arasında… Ya Gazze’nin yanındasınız ya da kötüsünüz: ötesi yok! Bütün dünya insanlığın başına bela Siyonizm illetine karşı hep birlikte karşı çıkmazsa, vahşi siyo/nazi örgüte dur demezse, sadece Ortadoğu değil, dünya ve insanlık bu durumdan zarar görecektir. Onun için dünyanın her yerinde insanlığı önemseyenler: Susma ve Ses Ver diye haykırmak zorundadır. Filistin özgür oluncaya kadar, susmayacağız, unutmayacağız, alışmayacağız! Hep beraber, insanlık için Siyonist İsrail’e karşı: Zalimsiniz diyeceğiz, katilsiniz diyeceğiz, insanlığın başına belasınız diyeceğiz. Ve insan/lık eninde sonunda kötülüğü yenecek.  İnsanlık kazanacak: Susma! Ses ver! 

SUSMA! SES VER!
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.