“Japonya’daki binalar belirlenmiş kurala göre yapılıyor”

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Yoshinori, Japonya’daki depremin neden az hasarla atlatıldığını anlatırken, oradaki binaların belirlenmiş kurala göre yapıldığını ve sağlamlığından dolayı insanların içerisinde kaldığını söyledi. Japon Deprem uzmanı, geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa’daki Paykent’te 8.2 büyüklüğündeki deprem esnasında izolatörlü ve izolatörsüz konut arasındaki farkı test etmişti.

“Japonya’daki binalar belirlenmiş kurala göre yapılıyor”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’daki depremin ardından Türkiye’de yaşayan Japon Deprem uzmanı Moriwaki Yoshinori, yaptığı açıklamalarda Japonya’da meydana gelen depremin yıkıcı olmamasının sebebini açıklarken, “Herkes binaya güveniyor. Arka sokakta binanın içine kaçıyor. Dışarıda tabela gelebilir, cam gelebilir. Onun için biz binanın içinde kalıyoruz.” dedi. 

Dünyada ve Türkiye’de herkes 7.6’lık şiddete rağmen depremin çok az hasar verdiği Japonya’yı konuşuyor. Türkiye’de Japonya’yı en iyi anlatan ise Japon Deprem uzmanı Moriwaki Yoshinori. 

“BAZEN KAÇAK, İZİNSİZ GİBİ BİR BİNA YOK”

Japonya’da müteahhitlerin bina yaparken belirlenmiş kurala göre hareket ettiğini kaydeden Moriwaki Yoshinori, “Bazen kaçak, izinsiz gibi bir bina yok.” diyerek sözlerine şunları ekledi: “Hep beraber hazır olmak lazım. Türkiye'de de Japonya gibi büyük deprem geliyorsa herkesin hazır olması lazım. Mesela, oturdukları evin zemini iyi mi, kötü mü ona bakması lazım. 2000'den önceki bina mı, sonraki bina mı? Kontrol yapıldı mı, yapılmadı mı? Ve komple kötüyse yaşam üçgeni, düdük, sıvı tipi çikolata... Bunları üçgene koyacaksınız.”

Japonya’daki depremle birlikte ulusal basının gündeminde görüşlerine sık sık yer verilen Japon Deprem uzmanı Moriwaki Yoshinori, Şanlıurfa’daki Paykent Satış Ofisi’nde 8.2 büyüklüğündeki deprem esnasında izolatörlü ve izolatörsüz konut arasındaki farkı test etmişti.  Japon Deprem Uzmanının ziyaret ettiği Paykent Uydu Kent’te de konutlar, bir Japon modeli olan sismik izolatörlü yapıldığından firma yetkilileri, burada yaşayacak insanların deprem esnasında binalarından çıkmak zorunda kalmayacağını açıklamıştı.

 

“Japonya’daki binalar belirlenmiş kurala göre yapılıyor”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.