Fıstık üreticileri dikkat! Tarım ve Orman İl Müdürlüğü paylaştı!

Türkiye'nin en büyük fıstık üreticisi olan Şanlıurfa’da fıstık bahçelerinde görülen dal güvesi ekonomik anlamda zarar yapan türler arasında bulunuyor. Dal güvesi ile etkin şekilde mücadele edilmemesinin, popülasyonun hızla artmasına neden olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilaçlama uyarısında bulundu.

Fıstık üreticileri dikkat! Tarım ve Orman İl Müdürlüğü paylaştı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin en büyük fıstık üreticisi olan Şanlıurfa’da fıstık bahçelerinde dal güvesi sıklıkla görülüyor. 

Dal güvesi ekonomik anlamda zarar yapan türler arasında bulunuyor. Fıstık yetiştirilen bütün alanlarda bu zararlıya rastlanabiliyor. Fıstık dal güvesi ile etkin şekilde mücadele edilmemesi, popülasyonun hızla artmasına neden oluyor. Ayrıca dal güvesi larvasının yılın yaklaşık dokuz ayını sürgün içerisinde geçirmesine bağlı olarak varlığının tespit edilememesi bu zararlı tür ile mücadelede diğer bir zorluk olarak görülüyor.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de bu zararlı ile mücadelede etkin rol üstleniyor.

Üreticilerle fıstık ağaçlarına tuzaklar asan müdürlük birimleri, kontrollerini mayıs ayına kadar sürdürüyor. 

Böylece, Antepfıstığı alanlarında sorun olan Dal güvesi ile mücadelede doğru zamanda etkili yöntemler kullanılarak insan ve çevre sağlığı korunacak, İlaç uygulamalarında meydana gelecek azalma ile mücadelenin doğru yapılması sonucunda hem üreticiler hem ülke ekonomisine önemli katkı sağlanmış olacaktır.

fıstık üretiminin en fazla yapıldığı kent olan Şanlıurfa'da, fıstık bahçelerinde ortaya çıkan dal güvesi zararlısına karşı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilaçlama yapılmalı uyarısı geldi.

Müdürlük, sosyal medya hesabından fıstık bahçelerindeki dal güvesi zararlısına karşı çiftçileri uyarıcı bir video paylaştı.

Çiftçilere mutlaka fıstıklarını ilaçlama uyarısında bulunulan videoda fıstıkların hangi ilaçla ilaçlanacağına yönelik de bilgiler verildi. 

Fıstık alanlarında sorun olan dal güvesi ile mücadelede doğru zamanda etkili yöntemler insan ve çevre sağlığı korumada önemliyken, mücadelenin doğru yapılması hem üreticiler hem ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

Fıstık üreticileri dikkat! Tarım ve Orman İl Müdürlüğü paylaştı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.