Şanlıurfa'da hangi vekil ve başkanlar mazlumları unutmadı?

Şanlıurfa’da bazı milletvekilleri ve belediye başkanları, Ramazan Bayramı mesajlarında Filistin başta olmak üzere savaşların gölgesinde yaşam mücadelesi veren mazlumları unutmadı.

Şanlıurfa'da hangi vekil ve başkanlar mazlumları unutmadı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Bayramı geride kalırken dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan acılar yine gündemin en ağır başlıklarından biri oldu. 

Özellikle İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırımda hayatını kaybeden sivillerin dramı yürekleri dağlarken, son dönemde İran’da ABD ve İsrail saldırılarında çocukların da yaşamını yitirdiği saldırılar, bayram sevincine gölge düşürdü. 

ŞANLIURFA’DA BAZI SİYASİLER ZULMÜ VE MAZLUMLARI UNUTMADI 

Bu tablo karşısında Şanlıurfa’da bazı milletvekilleri ve belediye başkanları, yayımladıkları bayram mesajlarında mazlum coğrafyalara dikkat çekti. Bu isimler sadece kutlama yapmakla yetinmeyerek devam eden savaşlara ve yaşanan insanlık dramına vurgu yaptı. Bayram mesajlarında Mazlumlara değinen vekil ve başkanlar şu şekilde:

DUSAK’TAN FİLİSTİN VURGUSU

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, mesajında özellikle Filistin’de yaşananlara dikkat çekti. Dusak, bayramın barışa vesile olmasını temenni ederek şu ifadeleri kullandı:

“Mübarek Ramazan Bayramı’nın; aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sağlık, huzur, bereket ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bayramın; kalplerimizi birbirine yaklaştırmasına, muhabbetimizi çoğaltmasına, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da perçinlemesine vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek günlerin, Filistin başta olmak üzere tüm Ortadoğu’da akan gözyaşının dinmesine, mazlumların yüzünün gülmesine, barışın, huzurun ve adaletin hâkim olmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan Bayramı’mız mübarek olsun.”

BOZDAĞ: SAVAŞLAR DURSUN

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ da mesajında savaşların son bulmasına vurgu yaptı. Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan Bayramımız kutlu olsun. Ramazan Bayramı’nın; savaşların durmasına; aziz milletimizin, İslâm âleminin ve insanlığın huzur, barış, güvenlik ve esenlik içinde yaşamasına vesile kılmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Sağlık, huzur ve güven içinde daha nice Ramazan Bayramlarına!”

YAZMACI: MAZLUMLARIN SESİ YANKI BULACAK

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı ise mesajında dünya genelindeki zulümlere dikkat çekti. Yazmacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizleri bayrama eriştiren Rabbime hamdediyor, ibadetlerimizin kabul ve makbul olmasını diliyorum. Bayram vesilesiyle dualarımız dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin huzura kavuşmasıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın kararlı duruşu ve milletimizin desteğiyle, mazlumların sesi tüm dünyada yankı bulacak. Adil bir dünya inşası için mücadelemiz, inşallah bir gün bu zulümleri sona erdirecek. Aziz milletimizin, kardeş coğrafyalarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerle kutluyorum.”

BAŞKAN KUŞ’TAN SERT MESAJ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, mesajında bölgedeki çatışmalara sert sözlerle değindi. Kuş, şu ifadeleri kullandı:

“Özlemle beklediğimiz mübarek Ramazan ayını tamamlayıp, bayrama kavuşmanın buruk sevinci içerisindeyiz. Burukluğumuzun nedeni, Ramazan ayında coğrafyamızı kan gölüne çeviren, binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan kardeş ülkemiz İran’a karşı başlatılan İsrail – ABD’nin saldırganlığından başkası değildir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan, vahşi zihniyetin bölgemizi ateş çemberine aldığı bu zamanda, Cenab-ı Allah’tan birlik ve beraberliğimizi daim etmesini, insanlık düşmanlarını perişan etmek için İslam âlemine güç kuvvet vermesini diliyorum. Bölgemizde yaşanan savaş ve katliamlara rağmen ülkemizin ve milletimizin selameti için gerekli tüm tedbirleri alan devletimizin gücünün ve onun başındaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliğinin daim olmasını temenni ediyorum.”

BAŞKAN İNAN: BARIŞIN HÂKİM OLDUĞU BİR DÜNYA

Viranşehir Belediye Başkanı Serhat Dicle İnan da mesajında barış vurgusu yaptı. İnan, şu ifadeleri kullandı:

“Temennimiz; savaşların son bulduğu, barışın ve huzurun egemen olduğu bir dünyada, bayramları gerçek anlamıyla yaşayabilmektir. Bayramlar; kırgınlıkların son bulduğu, kardeşliğin pekiştiği, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olduğu müstesna zamanlardır.”

BAŞKAN BUCAK: DUALARIMIZ MAZLUMLARLA

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ise mesajında mazlum coğrafyalara dikkat çekti. Bucak, şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan’ın bereketini geride bırakırken, bayramın sevincine hep birlikte ulaştık. Bu bayramda da mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizi unutmuyoruz. Dualarımız bir, yüreğimiz bir. Ramazan Bayramımız mübarek olsun.”

Şanlıurfa'da hangi vekil ve başkanlar mazlumları unutmadı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.