Şanlıurfa’da trafiği rahatlatacak öneri: Bu 3 alan şehir merkezinden çıkarılsın

Şanlıurfa Şurası, kent merkezindeki ticari hareketliliğin ve ağır tonajlı araç trafiğinin azaltılması için bazı ticaret alanlarının şehir merkezinden çıkarılmasını önerdi.

Şanlıurfa’da trafiği rahatlatacak öneri: Bu 3 alan şehir merkezinden çıkarılsın

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Şanlıurfa’da kent içi trafik yoğunluğunun azaltılması için dikkat çeken bir öneri gündeme geldi. Şanlıurfa Şurası tarafından hazırlanan çalışmada, şehir merkezinde bulunan Şanlıurfa Zahireciler Borsası, Şanlıurfa İmam Keskin Buğday Pazarı ve Şanlıurfa Nakliyeciler Sitesi’nin kent merkezinden taşınması gerektiği belirtildi.

Şura tarafından yapılan öneride, söz konusu alanların yine Eyyübiye ilçesi sınırlarında ancak şehir içi trafik yoğunluğundan uzak bir bölgede konumlandırılması istendi.

AĞIR TONAJLI ARAÇ TRAFİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Önerinin gerekçeleri arasında özellikle ticaret alanlarının oluşturduğu araç hareketliliği öne çıktı. Zahire, buğday ve nakliye faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde çok sayıda kamyon ve ağır tonajlı aracın hareket etmesinin kent içindeki trafik yükünü artırdığına dikkat çekildi.

Şanlıurfa Şurası, ticari faaliyetlerin şehir dışına tamamen çıkarılması yerine, daha planlı ve şehir merkezindeki yoğunluktan uzak bir alana taşınmasını önerdi.

TİCARET DEVAM EDECEK, TRAFİK RAHATLAYACAK

Hazırlanan öneride, ticaret erbabının faaliyetlerinin kesintiye uğramaması gerektiği de vurgulandı. Yeni bir ticaret alanı oluşturulmasıyla bölgedeki ticari hareketliliğin korunabileceği belirtildi.

Şura, böyle bir düzenlemenin özellikle tır ve ağır tonajlı araçların şehir merkezinde oluşturduğu yoğunluğu azaltabileceğini savundu.

YENİ RAYLI SİSTEME DE VURGU

Öneride yalnızca ticaret alanlarının taşınması değil, bölge için planlanan yeni raylı sistem projesinin de sağlıklı şekilde uygulanabilmesine imkan sağlanabileceği ifade edildi.

Şanlıurfa Şurası, ticaret alanlarının daha düzenli bir bölgeye taşınmasının kentin gelecekteki şehircilik planlamasına da katkı sunacağını belirtti.

“EYYÜBİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Şura tarafından hazırlanan çalışmada, önerilen düzenlemenin hem şehir içi trafiğini rahatlatacağı hem de ticari faaliyetleri koruyacağı ifade edildi.

Öneride, “Hem şehir içi trafiğimizi rahatlatacak hem de ticaretimizi koruyacak bu düzenleme, Eyyübiye’nin geleceği için önemli bir adım olacaktır” görüşüne yer verildi.

Şanlıurfa’da trafiği rahatlatacak öneri: Bu 3 alan şehir merkezinden çıkarılsın
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.