Reklam Alanı

KÜFRÜN ŞAKASI OLMAZ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Muhterem Kardeşlerim…

Her yazımızda olduğu gibi, sizlere önemli konuları öncelikle sahih kaynaklardan, Tam İlmihal Saadeti Ebediyye, İmamı Rabbani Hazretlerinin Mektubat, Hakikat Kitab Evinin İhlas Yayınlarından Hak Yolun Vesikaları, Namaz Kitabı, Eshabı Kiram, Şevahid-ün Nübüvve, İngiliz Casusunun İtirafları, Menakıb-ı Çihar Yar-i Güzin, İslam Ahlakı, Cevab Veremedi kitaplarından faydalanarak sizlere aktaralım istiyoruz. 

Efendim;

Güldürmek niyetiyle kötü kimselere, “Deyyusan-ı Kiram hazretleri” demek küfür olur. Küfür söz ve işlerden meşhur olanlarını, bilmeyerek veya şaka olarak yahut herkesi güldürmek için yapmak da küfür olur. (Birgivi Vasiyetnamesi)

 

Ahmak insanları kötülemek maksadıyla “Allahlık Ali Bey” diyorlar. Böyle söylemek de küfür olur.

 

“Rızık Allah’tandır, fakat kulun da hareket etmesi gerekir” demek de küfür olur.

Çünkü, Hareket de Allah’tan olduğu için, küfür oluyor. (Birgivi Vasiyetnamesi)

 

İnsanların işleri yalnız İrade-i Cüziyye ile meydana gelmez. Yani insanın her istediği vücuda gelmez. Allahü Teâlâ’nın da, yalnız kendi iradesiyle yaratması âdeti değildir. İnsan irade eder, hareket etmesini ister, kudretini kullanır. Allahü Teâlâ da irade ederse, iş meydana gelir. (Berika)

 

Cansız maddelerin hareketleriyle, insan ve hayvanların ihtiyari, istekli hareketleri arasında şu ayrılık vardır ki, kullar bir şeyi yapmayı tercih edince ve dileyince, Allahü Teâlâ da dilerse, kulu harekete geçiriyor ve yaratıyor. Kulun hareket etmesi kulun elinde değildir. (İtikadname)

 

Çok cimriye, “Cimrilerin Allah'ı”, çok yalan söyleyene, “Yalancıların Allah'ı”, çok hırsızlık yapana, “Hırsızların Allah'ı” deniyor. Böyle söylemek de elbette küfürdür. İnsana Allah denmez. Hattâ cömertlere, “Bu cömertlerin Allah'ı” demek de aynı şekilde küfürdür. Kötüler için, “Cimrilerin Kralı”, “Yalancıların Kralı” denebilir. Çok cömertler için de, “Cömertlerin Piri” veya “Cömertlerin Şahı” denebilir. Kral, genelde Gayrimüslimler için kullanılır, Müslümanlar için kullanılması hoş değildir.

 

Bazı küfür sözler

 

Bunlardan küfür olanların hepsini Fetâvâ-i Hindiyye’den alarak aşağıya çıkardık:

1- Kur’andaki Yedullah, Vechullah tâbirleri için, “Bunlar, Allah’ın uzuvlarıdır” demek. Yani “Allah’ın eli ve yüzü vardır” demek.

2- “Allah, susturamıyor senin dilini, ben nasıl susturayım” demek.

3- “Seni Allah’tan daha çok seviyorum” demek.

4- Allahü Teâlâ için, mekân isnat etmek, mesela, “Allah’ın olmadığı, boş bir yer yoktur. Allah, göktedir, yukarıdadır, aşağıdadır, gökten veya Arş’tan bizi görüyor” gibi sözler söylemek.

5- “Allah, Cennette olacak ve müminler de Allah’ı Cennette görecektir” diyerek Allah’a mekân isnat etmek. [Allahü Teâlâyı müminler Cennette, cihetsiz olarak, karşısında bulunmayarak ve nasıl olduğu anlaşılmayarak görecektir. Bu şekilde inanmak lazımdır.]

6- “Peygamberler günah işleyebilir” demek.

7- Peygamber için, sıradan biri gibi, “Şu adam, o adam” demek. [Hintli Hamidullah, Peygamber Efendimiz için “Bu adam” tâbirini kullanmıştır. İslam Peygamberi isimli kitabında, “Kırkında bu tecrübeli adam, kavmini ıslaha teşebbüs etti” diyor. (s. 34)]

8- Hazreti Ebu Bekir veya Hazreti Ömer’e sövmek ve onlara lanet etmek.

9- Mutezile gibi, “Allah dünyada görülmediği gibi, âhirette de görülmez” demek.

10- Mütevatir olan hadisleri inkâr etmek.

11- Def, kaval [veya başka çalgı] çalarak Kur’an okumak.

12- “Çok Kur’an okudum, benden günahı kaldırmadı” demek.

13- Birine “Namaz kıl” denince, “Sen namaz kıldın da ne oldu” demek. (Fetâvâ-i Hindiyye)

 

“Cennet’e gideceğiz” demek

 

Bir zamane hocası, yandaşlarına, “Ben de, siz de, elbette ölen şu bebeğin gittiği yere, yani Cennet’e gideceğiz” diyor. Cennet’e gideceklerini böyle kesin söylemek küfürdür.

Aşere-i Mübeşşereden başkalarına garanti cennetlik denmez. Dinimizde Allah'ın rahmetinden ümit kesip, “Biz garanti Cehennemliğiz” demek küfür olduğu gibi, “Biz garanti Cennetliğiz” demek de küfürdür. Allahü Teâlâ’dan korkmalı ve rahmetinden ümidini kesmemeli, yani Beyn-El-Havfi Ver-Reca [korkuyla ümit arasında] olmalıdır. İkinci bir husus ise, her çocuğun muhakkak Cennet’e gideceği de kesin değildir, çünkü bu hususta Âlimlerimizin farklı kavilleri vardır.

 

“İnşallah Cennet’te buluşacağız” denebilir. Temenni ayrı, kesin konuşmak ayrıdır.

 

Allahu Teâlâ cümlemizi Kendisine layık Kul, Habibine layık Ümmet eylesin. (Amin)

 

 

 

 

KÜFRÜN ŞAKASI OLMAZ
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.