Reklam Alanı

ESHABIM HASTALANMAZ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Muhterem Kardeşlerim…

Her yazımızda olduğu gibi, sizlere önemli konuları öncelikle sahih kaynaklardan, Tam İlmihal Saadeti Ebediyye, İmamı Rabbani Hazretlerinin Mektubat, Hakikat Kitab Evinin İhlas Yayınlarından faydalanarak sizleri bilgilendirelim istiyoruz. 

Efendim;

S. Ebediyye’de, “Eshabım hasta olmaz! İslam dini, hasta olmamak yolunu göstermiştir. Eshabım temizliğe çok dikkat eder. Acıkmadıkça bir şey yemez ve doymadan önce sofradan kalkar” Hadisi bildiriliyor. 

“Eshab hastalanmıyorsa niye öldüler?” diyenler de çıkıyor. Ancak, her Müslüman çok iyi biliyor ki, ecelleri geldiği için öldüler. Her insan, mutlaka hastalık sebebiyle ölmez.

“Hasta olmazlar” Hadis-i Şerifi, şartsız söylenmiş, genel bir ifadedir. Yani, “Genelde Eshabım hasta olmaz” demektir. 

Soğuk alabilirler, yanabilirler, bir yerleri kırılır. Bulaşıcı veya irsî [kalıtsal] bir hastalığa yakalanabilirler. Daha birçok hastalık sebepleri vardır. Bunlar genel hükme aykırı sayılmaz. Burada sağlıklı yaşamanın genel kuralı bildiriliyor. İnsan temizliğe dikkat eder, acıkmadan sofraya oturmaz ve doymadan kalkarsa vücudu sağlıklı olur. Fakat bütün bunlara riayet etse de, yine yukarıda bildirilen sebeplerden biri hastalığa sebep olabilir.

Genel kurala uyulursa hastalık azalabilir. 

Mesela ben kilolu idim, tansiyon ve astım ilaçları kullanıyordum. Zayıflayınca bu ilaçları bıraktım. Çok yiyip içmenin hastalıklara sebep olduğunu tecrübeyle de gördüm. Çok yiyip içmeyince eski sağlığıma kavuştum. Aynı diyeti yapan birçok arkadaş da, aynı şeyleri söyledi. Şeker hastası olanlar bile ilacı bırakmışlar.

İnsan hasta olmamaya dikkat etmelidir

İnsan hasta olmamaya dikkat etmelidir. Bunun için de, İslâmiyet’e uygun yaşamak lazımdır. İslâmiyet’e uymakta gevşek davranarak, hasta olan kimse, ilaç almalı, perhiz etmeli ve fakirlere sadaka nezir etmeli, adakta bulunmalı ve sık sık sadaka vermelidir.

Bir hastalığa yakalanan kimsenin, doktor, ilaç gibi maddi sebeplerin yanı sıra, dininin bildirdiği manevi sebeplere de yapışmasının faydası olur. 

Bir hastalığa yakalanan kimse, bu hastalıktan kurtulmak için maddi ve manevi bilenen sebeplere yapışmalıdır.

Allahü Teâlâ’nın âdeti şöyledir ki, her şeyi bir sebeple yaratır. Bir şeye kavuşmak için, bu şeyin yaratılmasına sebep olan şeyi yapmak lazımdır. Her şeyin yaratılmasında müşterek, ortak olan manevi sebep, sadaka vermek, yetmiş kere “Estagfirullah Min Külli Mâ Kerihallah” duasını okumaktır. Bu iki manevi sebep, maddi sebepleri bulmaya da yardım eder. 

Peygamber Efendimiz; “Allahü Teâlâ, her hastalığın ilacını yaratmıştır. Yalnız, ölüme çare yoktur”, “Hastalıkların başı, çok yemektir. İlaçların başı, perhizdir”, “Hastalarınızı, sadaka vererek tedavi ediniz” buyurmuştur.

Bir kimsenin hasta olmaması için, en çok nelere dikkat etmesi için İslam Alimleri şöyle diyor;

İslâm Âlimleri, hasta olmamak ve hastalıktan kurtulmak için, şu dört şeye dikkat etmek lazımdır buyuruyor. 

Bunlar da;

1- Fazla yememek. 2- Alkollü içkileri içmemek. 3- Üzülmemek, asabileşmemek, öfkelenmemek. 4- Vücudu, kullandığı eşyaları ve yiyecekleri temiz olmaktır.

Gözün sıhhati için

Gözün sıhhati için ne tavsiye edilir?

Her ilaç, herkese aynı şekilde tesir etmez. Başka doktora da gidip kullanılan ilaçları göstererek başka ilaçları denemek iyi olur. 

Çünkü Hadis-i Şerifte buyuruluyor ki:

“Allahü Teâlâ, her hastalığın ilacını yaratmıştır. Yalnız ölüme çare yoktur.” [Taberani]

Göğe, denize ve yeşile bakmak insanı dinlendirir. Yeşilliğe bakmanın göze cila verdiği, gözü kuvvetlendirdiği, denize bakmanın ibadet olduğu, Peygamber Efendimizin akarsuya ve yeşilliğe bakmaktan hoşlandığı Hadis-i Şerifle bildirilmiştir. (Ebu Nuaym)

Yine Hadis-i Şeriflerde buyuruluyor ki:

“Üç şey, göze cila verir: Yeşilliğe, akarsuya ve güzel yüze bakmak.” [Hakim]

“Sürme çekmek, yeşilliğe ve güzel yüze bakmak gözü kuvvetlendirir.” [İ.Süyuti]

“Aksırınca "Elhamdülillah" diyen göz ağrısı görmez.” [Taberani]

Bakması helal olan kimselere bakmak faydalıdır. Yoksa, yabancı kadınlara bakmak, gözü zayıflatır, kalbi karartır.

Göz ağrısı için, Kur'an-ı Kerimi okumasını bilmeyenin de, Mushafa bakması çok faydalıdır. Peygamber Efendimiz gözü ağrıyınca, Cebrail aleyhisselam, “Mushafa bak” dedi. (Şir’a)

Allahu Teâlâ cümlemizi Kendisine layık Kul, Habibine layık Ümmet eylesin. (Amin)

ESHABIM HASTALANMAZ
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.