Reklam Alanı

ANTİSEMİTİZM

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

 

İsrail vahşetine dil ucuyla bile karşı çıkmaya yeltenen kimseye Amerika’dan ve İsrail'den hemen tehdit diliyle "sen antisemitistsin!" itirazıyla susturuluyor. O da sanki ağza alınmayacak küfürler edilmişçesine, bu sözü kendisine yapılmış ağır bir hakaret kabul ederek tepki gösteriyor. "Evet ben antisemitim, bununla da onur duyarım.." demesi gerekirken diyemiyor, bin dereden su getirip epey dil dökerek antisemitist olmadığını ispat etmeye çalışıyor. 

Peki, nedir bu antisemitist veya antisemitizm? Antisemitizm Yahudi milletine karşı duyulan düşmanlık, nefret demektir. Yahudi düşmanlığı taşıyan kişiye de antisemitist denir.

 Karşıt, zıt anlamındaki “anti” ile Almanca Samiler anlamına gelen “Semiten” kelimelerinden oluşmuş bir terkiptir.  İlk kez 1879 yılında Alman gazeteci Wilhelm Marr tarafından ortaya atılan antisemitizm kavramı “Samilere karşı olmak” anlamını ifade etse de sadece Yahudi karşıtlığı ideolojisi için kullanılagelmiştir. Daha sonraki zamanlarda bu kavram, Yahudilerin arkasına sığınıp vahşetlerini sergiledikleri bir araca dönüşmüştür. Her ne zaman bir kimse, Yahudi zulmüne karşı çıksa, “vay sen antisemitistsin!” yaftası kendisine vuruluyor.  

Müslümanlara karşı İsrail'e destek olan kâfirler, göğüslerini gere gere "ben Siyonist’im" diyebiliyor ama bizim Müslüman "Ben antisemitistim" diyemiyor. Siyonizm ise Yahudi ırkçılığını esas alan, Yahudi’yi dünyanın efendisi, Yahudi olmayanları da Yahudi’ye hizmet için insan suretinde yaratılmış hayvanlar olarak gören insanlık dışı bir ideolojidir. Bunu açıkça dillendirmekten çekinmeyenlere karşı Müslümanlar ne yazık ki "Ben de antisemitistim!" demekten çekiniyorlar.

Oysa Kur'an 1400 yıldır Yahudi ile dost olmayı yasaklıyor. Hadislerde Yahudileri çağrıştıracak en küçük işaretler dahi Müslümanlara yasaklanmıştır. İslamiyet Yahudilerle tamamıyla ayrışmayı esas almıştır. Kılık kıyafette, günlük yaşantıda yapılan davranışlarda, ibadetlerde Yahudiler ne yapmışsa onların tersini yapmak Müslümanlara öğütlenmiştir. Yahudilerle hiçbir ilişki ve benzerlik bulunmamasına azami dikkat gösterilmiştir. Bu konudaki Hadislerden birkaç verelim: 

Peygamberimiz (ASV) şöyle buyurmuştur: "Beyazlaşan saç ve sakalınızı kına ile boyamak suretiyle rengini değiştirin, Yahudilere benzemeyin! (Zira onlar bunu yasak görürler.)" (Tirmizî, Libâs, 20.)

Yine tek olarak cumartesi günü oruç tutmayı, Yahudilere benzemek olacağından hoş karşılamamış ve şöyle buyurmuştur: "Üzerinize farz olunan orucun dışında Cumartesi günü oruç tutmayın." (İbn-i Mâce, Sıyâm, 38)

Diğer bir rivayete göre Rasulullah (ASV), namaz kılarken elleri böğürlerine koymayı mekruh sayarak: “Yahudilere benzemeyin!” buyurmuştur. (Buhârî, el-Amel fi’s-Salât, 17.)

Enes (RA)’ın yanına iki (boynuzu) kâkülü olan bir genç girdi. Hazreti Enes kendisine: “Bu iki saçtan boynuzu (kâkülü) ya kes ya da kısalt, çünkü bu Yahudilerin âdetidir.” dedi. (Ebû Dâvûd, Tereccül, 15.)

Eğer antisemitizm Yahudileri sevmemek, onlara benzememek onlara dost olmamak anlamında ise, antisemitizm İslam'ın ve Kur'an'ın emridir demektir. Her Müslüman bu anlamda antisemitist olmalı. Yahudi vahşetine karşı çıkmak, yalnız Müslüman değil, vicdan sahibi ve gerçekten insan olan herkesin vazifesidir. Yahudiler içinde dahi az da olsa Yahudi barbarlığına karşı çıkan insaflı insanlar vardır. Onlar da paranoyak Yahudi zihniyetinden bir miktar uzaklaştıkları için insan olmuşlardır.  

Vaktiyle Ehl-i Beyt sevgisi nedeniyle Rafizilikle suçlanan Gazzeli İmam Şafii, "Muhammed (ASV)’ın Ehlibeyt’ini sevmek, Râfizîlik ise, insanlar ve cinler şahit olsun ki ben Râfızîyim. Ehl-i Beyt’i sevmek Allah’tan bir farzdır." demiştir. Asırlar sonra, zamanın idarecilerinin zulüm ve baskılarına karşı çıktığı için Mürtecilikle suçlanan Bediüzzaman da İmam Şafiî’ye tebaaten, "Eğer meşrutiyet bir fırkanın istibdadından ibaretse ve hilâf-ı şeriat hareket ise, insanlar ve cinler şahit olsun ki ben mürteciyim." demiştir.

Bendeniz de o büyüklerime tebaaten şu vahşi ve cani Yahudi'ye nefret konusunda derim ki: "Eğer antisemitizm, Kur'an'ın “Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin!” emrine itaat ederek onların düşman olduğunu bilip nefret etmek ise bütün insanlar ve cinler şahit olsun ki ben de antisemitistim."

ANTİSEMİTİZM
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.