Reklam Alanı

EBU UBEYDE

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Vampir İsrail kana doymuyor, Gazze’de masumlara yönelik sergilediği vahşette sınır tanımıyor, savunmasız sivilleri, çocukları ve bebekleri öldürmeye devam ediyor. İsrail vahşeti iki buçuk ayı da geride bıraktı, neredeyse öldürecek çocuk ve bebek bırakmadı. Bu durum gerçek müminleri ve gayrimüslim de olsa vicdanlı insanları kahrediyor, hiçbir şey yapamamanın ıstırabını yaşatıyor. Hiç yoktan iyidir diyerek, İsrail mallarını boykot çabasıyla, yürüyüş, gösteri, program, konuşma, haber ve sergi gibi birtakım eylemlerle, İsrail’e karşı öfkeyi canlı tutmaya çalışıyorlar. 

Yine öfkenin canlı tutulmasını, İsrail vahşetinin unutulmamasını, çocuklarımızın yüreklerine de İsrail nefretinin yerleşmesini, böylece gelecek nesillerin de bu bebek katillerine karşı intikam bilinciyle yetişmelerini sağlamak amacıyla bir kısım Müslümanlar Gazze’nin şehit bebek ve çocuklarının İsrail bombalarıyla parçalanmış yürek yakan bedenlerini, resimlerle, videolarla paylaşıyorlar, çocuklara yönelik görsel programlarda sunuyorlar. Böylece çocukların İsrail vahşetine karşı nefret bilinciyle yetişeceklerini, bunu unutmayacaklarını düşünüyorlar. “Bu görüntüler çocuklarını psikolojisini bozar” şeklindeki itirazlara da “Gazzede bunlar gerçek şekilde yaşanıyor, bizim çocukların görüntü ve resimlerinden mi psikolojisi bozulacak?” diye cevap veriyorlar, bir olumsuz durum olmayacağını düşünüyorlar. 

  Bendeniz yürek kanatan söz konusu görüntülerin çocuklar için sıkıntılı ve onların geleceği için tehlikeli buluyorum. Çünkü çocuklarda nefret değil, korku duygusu hâkimdir. Çocuklar melek misal masum ruhlu oldukları için, nefret etmezler, sadece bu vahşeti yapanlardan korkarlar, bu da arzu edilen bir şey değildir. Ancak büyükler nefret, eder, her acımasızlık onlarda nefreti arttırır.  Yetişkinler, çocukları kendileri gibi düşünmemelidirler. Bu tür görüntü ve anlatımlarla oluşan çocuklardaki korku ise "Bizim bunlara asla gücümüz yetmez!" düşüncesi ve mağlubiyet hissi küçücük yüreklerini kaplar ve ömür boyu bir travma olarak sürer. Zaten lanet İsrail’in özellikle bebekleri öldürmesi ve çocukların gözleri önünde baba ve annelerini öldürmesi, saldırıdan kurtulan çocuklarda büyük bir korku oluşturmak mağlubiyet hissini yerleştirmektir. 

Ancak çocuklara galibiyet hissi verecek olay ve kahramanlıklar anlatılmalı. Korku değil, cesaret aşılanmalı. Bileği bükülemeyen kahramanlar örnek verilmeli, İslam’ın ve Müslümanların izzeti anlatılmalı, buna yönelik görseller sunulmalıdır. Örneğin, el-Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde, çocuklar için çok güzel ve olumlu yönden etkileyici bir modeldir.

İsrail için gizemli ürkütücü ve onların uyuşunu kaçırtan bir şahıs olan Ebu Ubeyde, dünyanın dört bir yanındaki müminler için bir kahramandır.

Ebu Ubeyde, hayatta iken cennetle müjdelenen ve Kudüs’ün ilk fatihi olan sahabe komutan Ebu Ubeyde bin Cerrah’ın adını kendisine mahlas yapmış ve onun izinde, onun yolunda olduğunu göstermiştir. Aksa Tufanı’nın başladığı günden beri sürekli gündemdedir. Yeşil kamuflajlı asker üniforması ve kırmızı kefiye ile Kassam’ın örgüt cephesinden savaştaki gelişmeleri aktarıyor. Akıcı, fasih ve güzel bir Arapça ile konuşan Ebu Ubeyde bütün müminlerin gönlünde yer etmiş bir yiğittir.

İsrail'in Gazze’deki vahşetine başlamasından bu yana Ebu Ubeyde her kritik durumda ortaya çıktı ve İsrail sözcüleri karşısında medya savaşını dikkate değer bir ustalıkla yönetti. İsrail sözcülerinin yalanlarına karşılık İsraillileri zora sokacak önemli gerçek bilgiler verdi. Tel Aviv daha resmi rakamları vermeden Ebu Ubeyde ölen veya esir alınan İsrail askerlerinin sayısını açıklayarak onları zor durumda bıraktı. İsrail’in korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Çocuklarımıza cesaret, azim, sebat galibiyet önemli hasletleri aşılamak için güzel bir modeldir.

 

Gazzeliler, ancak sahabede rastlanan bir iman gücü ve metanetle Allah’a teslimiyetlerinde en küçük bir sapma olmaksızın bütün dünyanın hayretini çekmeye devam ediyorlar. İzzeddin el-Kassam tugayları bütün dünyaya meydan okuyor, her türlü teknolojik ve silah üstünlüklerine rağmen korkak kâfirleri dize getiren parmak ısırtan destansı bir direniş gösteriyorlar. Koltuklarını Amerika’ya borçlu oldukları için onun köpekliğini yapan İslam âlemindeki yüreksiz ve sefil, izzetsiz bir takım yönetici ve liderlere inat el-Kassam’ın bu kahraman cengâverleri İslam’ın izzetini koruyorlar. Allah onların gücünü artırsın, onları muzaffer kılsın.

 

EBU UBEYDE
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.