Reklam Alanı

GARKAD AĞACI

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Buhari ve Müslim başta olmak üzere hadis kaynaklarında yer alan bir hadis-i şerifte Peygamberimiz (ASV) şöyle buyurmuştur: "Müslümanlarla Yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç Yahudi’yi kovalayan kimseye, 'Ey Müslüman! Arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür!' diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek; çünkü o Yahudilerin ağaçlarındandır." (Buhârî, Cihâd 94, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 82)

Siyonist İsrail’in Gazze’de uyguladığı zulüm, tarih boyunca hiçbir zalimden görülmeyen, işitilmeyen bir vahşettir.  Bu durum, Hz. Peygamberin (ASV) haber verdiği olayın gerçekleşmeye yaklaştığını ve zalim, vicdansız Yahudilerin sonlarının geldiğini göstermektedir.

“Garkad”ın Yahudi ağacı olduğu ve onu koruyacağı hadisten anlaşılmaktadır. Önce şunu belirtelim ki gerçekte bütün ağaçlar, ilahi san’atın mucizevi eserleridir. Yahudiye isnadı onların bu ağacı daha çok yetiştirmesi, kullanması ve istifade etmeleri sebebiyledir. Ayrıca taşların ve ağaçların dile gelip “arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür” demesi hakiki anlamıyla akla uzak göründüğünden, mutlaka mecazi ve sembolik bir anlamı bulunduğuna işaret eder.  O zaman bu Garkad ağcının ne olduğunu, etimolojik ve mecazi anlamı bakımından hadisi şerh eden kaynaklardan istifadeyle anlamaya çalışalım. 

İslam öncesi Arap şiirinde de yer alan Garḳad kavramı, diğer bazı ağaç türleri gibi, içerisinde barınılacak ve korunulacak özellikte bir ağaç olduğu şeklinde sunulmaktadır. Lügatlerde dikenli, dalları sert, meyvesi acı, beyaz çiçekli, çalı türünden gövdesi uzun olmayan dalları iç içe girmiş ve şemsiye gibi yayılmış, çöllerde kendiliğinden yetişen, sıcak ve kuraklığa dayanıklı, büyükçe bir ağaç olarak tanımlanmıştır. Bazı şiirlerde Zebur’un garkad ağacına yazıldığı ifade edilmiştir.

Müslümanların Medine’de kurduğu ilk mezarlık, önceleri garkad ağaçlarıyla kaplı bir alan olduğu için “garkad ağaçlığı” anlamında “Bakîuʿl-ġarḳad” adıyla anılmıştır. Hatta sahabeden Osman b. Mazʿûn’un vefatında, ġarḳad ağaçlarının kesildiği ve yerine onun defnedildiği rivayet edilmiştir.  

Ahir zamanla ilgili hadislerin çoğu müteşabihtir, mecaz ve sembol içerirler, anlaşılması için tevil gerekir. Belağatın kuralı gereği bir kelam hakiki anlamıyla akla uygun görünmüyorsa, mecaz ve teşbih içeren bir anlamı olduğuna hükmedilir. Bu itibarla Yahudiler hakkındaki bu hadis de müteşabihtir.

Bütün dillerde ağaçlar mecazi anlamlarda ve sembol olarak kullanılmışlardır. Örneğin, soy ağacı, gerçek anlamda bir ağaç olmayıp mecazi olduğu gibi, internet, haberleşme ağları, görsel medya da mecazi anlamda bir ağaç olarak ifade edilebilir. Hadiste belirtilen “taş ve ağaçların dile gelmesi” sözü, kamera ve görsel yayınlar olarak açıklanabilir. Garkad ağacının Yahudi’yi arkasında saklaması da “Yahudi yanlısı medyanın Yahudi zulmünü deşifre etmemesi, soykırım vahşetini gizlemeye çalışması” şeklinde düşünülebilir. Bu durumda İsrail, Amerika ve Avrupa’nın Siyonist Yahudi yanlısı medyalarını bir “garkad ağacı” olarak anlamak yanlış olmaz. Sözünü ettiğimiz bu medyanın İsrail’in Gazze’deki vahşetine kameralarını kapattığı, haberleri çarpıtarak verdiği, İsrail’i kayırıcı yayınlar yaptığı herkesçe bilinmektedir.   

Müslümanlarla Yahudiler arasında eskiden beri çeşitli şekillerde bir savaş (sıcak-soğuk) süregelmektedir. Yahudiler yine eskiden beri ekonomi ve lobi faaliyetleri açısından dünyada çok güçlü bir örgütlenmeye sahipler. O kadar ilerlemişler ki bu güçleri ile toplumların siyasal ve sosyal hayatını istedikleri şekilde biçimlendirebiliyorlar. Bu herkesçe bilindiği halde resmiyette gizlenmişler ve kimse onları açığa çıkaramıyor ve resmen ispat edemiyor. Buna cesaret de edilemiyor. Yahudiler küresel güçleri finans ve lobi bakımından kendilerine bağlamış ve onların korumasında gizlenmişlerdir. "garkad ağacı" finansal gücün sembolü olarak da değerlendirilebilir. Çünkü ekonominin sembolü olan kâğıt paranın kaynağı ağaçtır.

Bediüzzaman kâğıt parayı yanında taşımaz ve dokunmazmış. Bunu merak edip soran talebelerine, bir sebebinin hadiste geçen "garkad ağacı" meselesi olduğunu söylemiş. Buna istinaden garkad ağacının Yahudi finansal gücün simgesi olduğunu düşünebiliriz. Herkes Yahudi lobilerinin gücünü ve fitnesini biliyor, ama garkad ağacı ile sembolize edilen küresel finans güçleri yüzünden bunlara dokunamıyorlar. Müslümanlar ne zaman küresel bir ekonomik güç hâline gelip "garkad finansal gücünü" alt ederlerse, o zaman “garkad ağacı arkasında saklanan Yahudi’yi de ortaya çıkaracak ve Yahudi’ye ve destekçilerine karşı tam bir zafer kazanmış olacaklardır. Allah ehl-i imanı muvaffak etsin.

GARKAD AĞACI
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.