Reklam Alanı

ŞAİR VE YAZAR HÜSEYİN BAYKUŞ

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Yazgı dergisinin baş mimarı, Alçak gönüllü, mütevazi, şair ve yazar, iyi bir fikir ve düşünce adamı, cömert, güler yüzlü... kısaca" Urfa' lı İsmet Özel " HÜSEYİN BAYKUŞ. 

Harran Üniversite de bize mihmandarlık yapar evin de ve iş odasında bizleri ağırladı. Edebiyat ve düşünce adına. Bize şiiri O, öğretti. Yazmayı da o, öğretti. 

Şiir, nasıl kafiye ye dökülür, tek tek analiz eder ve yolunu bize öğretirdi. İyi bir yazar nasıl olunur? 

Bir duvar ustası gibi, hangi kelime nereye gelmesi gerekiyor, hangi cümle nereye konulur. Bu kadar Mahir bir insan idi. Hep o, bize öğretti. 

Yanın da oturunca, en çok sigara dumanı ile sohbet başlardı. Çok sigara içerdi. Bize sıra gecesi kültürünü öğretti Şanlıurfa' da. Sıra gecesinin amacının sadece yeme içme olmadığını, şiir okurdu, makale okurdu çeşitli yazarlardan. Ardından analiz ederdi. İyi bir yazı nasıl yazılır? Nasıl okunmalı? Bu sıra gecelerin de, hep ondan öğrendik. Şair ve yazarlar ile bir araya gelmemize vesile oldu. Mesala, 

Memursen ve Eğitim Birsen kurucusu, Rahmetli Mehmet Akif İnan ile sıra gecelerin de ,bizleri bir araya getiren Hüseyin Baykuş idi. Onun gibi, S.Ahmet Oymak, Rahmetli, S. Ahmet Kaya, Şair Abdurrahman Karakakaş , şair ve yazar :Ali İlhan, Av. Lamih Çelik ve ismini hatırlayamadığım  bir çok insan ile farklı zamanlarda ve mekanlar da bir araya gelirdik. Tarih 1995_1999 arası. En çok da onun evin de bir araya gelirdik. 

Zaman su misali akıp gidiyor. En son  kendisiyle yaklaşık 7_8 ay önce babasının taziyesin de görüşmüştüm. Daha önce telefon ile arada bir görüşüyor idik.  Ayak üstü sohbet ettik. Belli ki,  yorgun düşmüş idi. Beli bükülmüş, ayakta zor duruyor idi. Ancak, elinden hiç sigarası eksik olmuyordu. 

İz bırakan nadir insanlardan biri. Hep onu güler yüzlü ve mütevazi yüzü ile anacağız. 

Dar_ı beka ya intikal etti. Rabbım gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun. 

Kalın selametle..

ŞAİR VE YAZAR HÜSEYİN BAYKUŞ
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.