Reklam Alanı

YÜREĞİME DOKUNAN YAZILAR

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Bunca yıldır kitap okuyorum. Bilim, kültür, edebiyat, sanat, şiir, dini içerikli çeşit çeşit kitaplar. Farklı farklı yazarlar ve çizerlerin kaleminden, dökülen yazılar. Okudukça, okumaya daha da aç olan, bir gönül. En büyük erdemdir okumak. Hayatımızın, diğer bir güneşi de okumaya değer kitaplar.

Hayatın da bir kitap okuma alışkanlığı olmayan insanların, aslında bir yanı eksik demektir. Dikkat edin, okuma alışkanlığı olmayan insanlar, hep başkasını konuşurlar. Yani, Kitap okumayan insanlar" kale, kile ile " yani şu bunu dedi, o bunu söyledi diye sözler ile vakit harcarlar. Yani, boş boğaz insanlardır. Günü birlik, işe yaramaz, aslında kendisine ve çevresinde ki insanlara da zerre kadar bir faydası olmayan, konuşmalar ile vakitlerini heba ederler. Yeni bir şeyler söyleyemezler. Yeni bir şey söylemek için, bilgi ister. İrfan ister. Dolayısıyla, kendini has bir söylemi olmayan kişiler, başkasının söz taşıyıcılarıdır. 

Fikri hür olmak için, Kitap okumak şart. Saf bir düşünceye, sahip olmak için kitap okumak olmazsa olmaz bir gereksinimdir. Çağın, bir neferi olmak için, geleceği şimdiden görmek için okumaktan başka bir çaremiz yok. Okuyan insan, ancak özgür olabilir. Okumayan insan ise, başkasının esiridir. Çünkü, her bir söz için fikir cimlastiği lazım. Farklı okumalar yapmayan insan ise, her söylenen söze hemen inanır. Onu, alır koynuna koyar. Kendi malı zanneder. Halbuki, okuyan insan, önce söylenen bir sözü, önce bir süzgeçten geçirir. Doğruluğunu teyit etmeden asla, o söze inanmaz. Onu, kabul etmez. Kendi bilgi daracığından, süzgeçten sonra alır. Koynunda saklar. 

Dolayısıyla, hayatımızda bizi hakka ve hakikate ulaştıran kitaplar okumalıyız. Gönül penceremize bir pencere daha ekleyen kitaplar ile hayatımızı ışıklandıralım. 

Kalın selametle...

YÜREĞİME DOKUNAN YAZILAR
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.