Reklam Alanı

KALEM TUTACAK PARMAKLAR SİGARA TUTUYOR

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Son zamanlarda pek şehir merkezine inmiyorum. Bu hafta içinde Şanlıurfa Yazarlar Birliği Şubesi olağan toplantısı için çarşı merkezine yürüyerek indim. Bu vesile ile şehir merkezini, çarşıyı ve parkları görme ve izleme fırsatı buldum.

Bu arada Şanlıurfa Yazarlar Birliği Şubesin de bayrak değişimi oldu. Eski Başkan Mahmut KAYA görevi Yeni Başkan Cuma AĞAÇ 'a devretti. Mahmut KAYA başkanıma ve yönetimine vermiş oldukları hizmetleri için teşekkür ederiz. Yeni başkanımız Cuma AĞAÇ ve yönetimine de başarılar dilerim. 

Her neyse. Şanlıurfa parkları hiç te iç açıcı değil. Parklara dinlemek ve temiz bir hava almak için gidilir. Özellikle aileler, hafta sonu ya da boş zamanlarımda çoluk çocukla birlikte gidilir. Çocuklar, oyun oynamak için. Dinlemek için. Aileler de güzel bir vakit geçirmek için. 

Ancak, gelin görün ki birçok parklara ailece gitmek için yürek ister. Çünkü, bu parkları, okul da ya da işte olması gereken başıboş çocuklar ve gençler doldurmuş. Bu gençler ve çocuklar gündüz mesai saatlerinde acaba, ne işler yapar parklarda. Hele daha altı yaşında ki bu kız, çocukları tabiri mi hoş lütfen “züppe" tipler etrafın da cirit atıyor. Yanın da 14 yaşların da ki, ablası ile. 7 kişilik 14 yaşların da tahminen erkek çocuk ya da gençler pır pır dönüyor. Erkek çocuk sigarayı yakıp eli ile 14 yaşlarda ki kız çocuğun ağzına veriyor. Karşılıklı şakalaşmalar. El kol hareketleri ile. Hiç çekinmeden ve utanmadan. Eskiden bir utanma duygusu vardı. O da kaf dağına kaçmış. Ne ar ne utanma kalmış. Aleni bir şekilde her türlü hareketleri sergileyen bu gençler ve çocuklar acaba kimin evladı.

Ailesi yok mu?

Acaba çocuklarımız nerede? 

Ne iş yapar? Diye. 

İçimiz kan ağlıyor. Geleceğimiz olan evlatlarımız bir bir heba oluyor. Sigara alışkanlığı neyi getirir?

Hepimiz biliyoruz ki bu yaşta sigara içen çocuk, ileri de her türlü içiçi, bağımlı olabilir. 

Ailelere ve bizlere, büyük sorumluluk düşüyor. Tabi ki, devletimize de büyük bir iş düşüyor. Bu çocukları gelişi güzel sokaklara salan aileler tespit edilmeli. Uyarılmalı. Gerektiğini de ceza verilmeli. Yoksa parkları ve sokakları mesken edinen bu çocuklar, her türlü olumsuzluklara açık kapı bırakıyorlar. Uyuşturucu, hırsızlık, kapkaç, fuhuş vb. Olumsuz davranırlar yaygınlaşır.

Geleceğimiz kararmasın. Eli kalem tutan çocuklar okul da olmalı. İşte olmalı. Ana ve baba ocağında merhamet ve şefkat görmeli. 

Kalın selametle...

KALEM TUTACAK PARMAKLAR SİGARA TUTUYOR
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.