Reklam Alanı

AK PARTİ ŞANLIURFA’DA SEÇİMİ NEDEN KAYBETTİ?

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Türkiye’de en çok merak edilen yerel seçim sonucu idi Şanlıurfa. Çünkü, Şanlıurfa Büyükşehir’de Yeniden Refah Partisi’nden aday gösterilen eski AK Partili M. KASIM Gülpınar’ın, arkasında büyük bir destek vardı. Sebebi ise, görev aldığı her makamda, temiz ve dürüst bir geçmişi vardı. Ayrıca mensubu olduğu aile ise çevresi tarafından çok sevilen bir aile. "Şeyh" lakabı ile anılan bir aile. Yani dindar bir aileye mensup. Dindar insanları seven Şanlıurfa halkı, bu yüzdendir ki Sn. M. KASIM Gülpınar’a büyük bir teveccüh gösterdi.

Roller değişti. Şöyle ki, mitinglerde verilen her söze sadık kalamadı AKP’li üyeler. Kapı kapı dolaşmadılar. Halktan uzak kaldılar. AKP’li üyeler, Şanlıurfa seçimini çantada keklik gördüler. Hatta birçok AKP’li yöneticiler, el altında Yeniden Refah Partisi ile dirsek temasına girdiler. AK Parti’nin seçimi kaybetmesi için çaba gösterdiler. AK parti il başkanının seçimlere çok az bir süre kala, tarım işçileri ile ilgili yaptığı açıklama, halkın nezdinde büyük bir infiale neden oldu. Halk bu seçimi fırsat bilip, halktan uzak kalan, eski samimiyeti kaybeden AKP’lilerden sandıkta hesap sordu, onları cezalandırdı.

Kısaca, kapı kapı dolaşanlar, Yeniden Refah Partiler oldu. Gitmedikleri kırsal mahalle köy, merkezde de çalmadıkları kapı kalmadı. Buna bizatihi ben şahit oldum.

Bunların dışında da ekonomik sıkıntı da çok etkili oldu. 

Rol kapmacaya giren Yeniden Refah Partisi de başta Şanlıurfa Büyükşehir’de ve Karaköprü ’de seçimi aldı. 

Samimiyet ve tevazu ile hareket edenler kazandı. 

Ailenin korunmasıyla ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayan genel merkez de bu seçimin kaybetmesine katkı sağladı. Şanlıurfa halkı, gelenek ve göreneklerine bağlı bir toplum. Kendi öz evladına kızına, hanımına bir söz ya da uyarı yapmayacak duruma gelince, sandıkta bir kırmızı kart gösterdiler AK Parti’ye.

Bunların dışında tabii ki birçok sebep daha var. Ancak bizim yazdıklarımız en önemli sebepler. 

Seçimi kazanan başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Kasım Gülpınar’a ve Karaköprü Belediye Başkanı Sayın Nihat Çitçi’ye ve diğer başkanları tebrik eder, Rabbim hayırlı hizmetler nasip etsin.

Kalın selametle...

AK PARTİ ŞANLIURFA’DA SEÇİMİ NEDEN KAYBETTİ?
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.