Reklam Alanı

ADALET HEPİMİZE LAZIM

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Bir ülkenin, devletin ya da milletin olmazsa olmazı adalet dağıtan mahkemelerdir. Devleti oluşturan, bireylerin hak ve hukukunu savunanlar adaletli yargıçlardır. Yemin ederek atandıkları yerler de neye mal olursa olsun, adaletli davranmak zorundadır. İnsanlar hakkını ve hukukunu bu yerlerde almaz ise, devreye rüşvet iltimas gibi gayri ahlaki şeyler devreye girer. 

Millet vekili seçilen Can Atalay. Hakkını ve hukukunu bu mahkemeler de arıyor. Siyasi fikri, ideolojik fikri ne olursa, bana göre Anayasa mahkemesi doğru olanı yapıyor. İdeolojik fikrine bakarsak, onun gibi onlarca millet vekili mecliste. Bunlar meclis ise, Can Atalay'da mecliste olmalıdır. Anayasa mahkemesi, madem en son merci ise, onun kestiği parmak da acıma da olmamalıdır. Bu hakkı, Anayasa mahkemesine veren kanunlar var ise, bu kanunlara da olan her makam ve mevki de saygı duymalıdır. 

Hatırlayalım, Ak parti ye açılan kapatma davasına "dur!" diyen de Gine Anayasa mahkemesi idi. Yani, bugün iktidar da olan partiyi, bugüne taşıyan da Anayasa mahkemesi kararı idi. O günler de Anayasa mahkemesini baş tacı yapanlar maalesef, bugün anayasa mahkemesi kararını tanımıyor ya da eleştiriyorlar. Varsa, bir kanunu eksik ya da gedik, bunu düzenleyecek güçte, iktidarda olan Ak Parti’dir. 

Halkın devletine olan saygı ve sevgisini kazanmak için de adalet duygusudur. Her kese eşit olmak zorunda. Bir baba, evlatlarına karşı eşit davranmak zorunda. Evlatlarına karşı, eşit davranmaz ise, bunu fark eden evlatları, baba otoritesini de karşı çıkar. Bazen de tanımazlar onu. Ona olan saygısını belki de yok eder. 

Baba statüsünde olan devlet, Hak ve hukuku dağıtırken, tarağın dişleri gibi her vatandaşına da eşit şekilde davranmalıdır. 

Adalet, hepimize lazım. İyi gün de de kötü gün de de. 

Kalın selametle...

ADALET HEPİMİZE LAZIM
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.