Reklam Alanı

HİÇ İYİLİK İLE KÖTÜLÜK BİR OLUR MU?

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Bazen, bu hafta ki köşemizde ne yazayım diye, zihnin de arayıp duruyor insan. Biz de o insanlardan biriyiz. Aslında bu hayatta yazılacak çok şey var. Ancak, hangisini önce yazayım diye bir ikilemde kalıyoruz.

Bu haftaki köşemizde de "Hiç iyilik ile, kötülük bir olur mu?" İlahi Fermanı bu haftaki köşemizde ele almaya çalışacağız.

Bu hayatta, insan her şeyi unutabilir, ancak size yapılan bir iyilik ve kötülük kolay kolay unutulmuyor. Yapılan kötülüğe karşı, iyilik yapmak ile karşılık vermek," Mümin insanın "şiarıdır. Peki, kolay bir şey mi? Tabi ki kolay bir şey değil. Ancak, affedici olmak, bağışlamak gibi düsturlar ise, büyük insanların vasıflarındandır. Kötülüğe karşı, kötülük ile cevap vermek ise, küçük karakterli insanların bir özelliğidir. Sadece egosunu tatmin etmiş olur. Yoksa eline bir şey geçmiş olmaz. Hele hele, egosu yüksek ise, evet fırsat ele geçti diye. O, insanı ezmeye çalışır. Ben bu insanı ezmeliyim diye, hemen saldırıya geçer.

Yine aklıma şu ilahi Ferman geldi. 

"Sen, kötülüğe karşı, iyilik ile cevap ver, bak karşıda ki insan nasıl değiştiğini göreceksin?"

Demek ki, fıtratı bozulmamış insan, bir iyilik gördüğü zaman bunu unutmayacak. Geçmişin de kendisine, bir kötülük yapılmış olsa dahi. İylik, daima iyidir. İyilik yapmak isteyen insanların kalbi de temizdir. Hayalleri de. Muamelesi de. Hayatı boyunca, insanlara karşı, şefkatli, merhametli davranır. Sadece insanlara karşı değil, çevresinde bulunan hayvanlara, bitkilere, doğaya karşı iyi davranır. Zor durumda olan insanlara, yardımcı olur. Tabiatı korur. Hayvanlara karşı merhamet ile muamele eder. Eziyet etmez. Aç bırakmaz. 

İyi insan da kendisine yapılan iyiliği asla unutmaz. Hele bu iyilik, zor zamanlar da yapılmış ise asla unutulmaz. İhtiyaç sahibi iken, elinizden kim tutmuş ise, hayatınız boyunca bu iyiliği insan unutmaz. Bir teşekkür ile dahi , karşılık vermek, insanı çok mutlu eder. 

Mübarek Ramazan ayındayız. Gelin, ihtiyac sahibi kim var ise, onlara bir iyilik yapalım. Başta, Gazze olmak üzere. Bir dua ile, bir maddi yardım ile iyilik kervanına bizler katılalım. 

İyilik, her zaman iyidir. 

Kalın selametle...

HİÇ İYİLİK İLE KÖTÜLÜK BİR OLUR MU?
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.