Reklam Alanı

ŞÜPHECİLİK/SEPTİSİZM!

Reklam Alanı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Son zamanlarda, yaşadığımız toplumda insanların her şeye şüphe ve kuşkuyla yaklastiklarına şahit olmaktayız. Bu düşüncenin özellikle, okumuş/entelektüel, aydın ve eğitimciler arasında baş göstermesi; beraberinde birçok tehlike getirdiği muhakkaktır... Bir eğitimci veya akademisyen düşünün, eğitim verdiği öğrencilerine durmadan; her şeyin şüphe ve kuşkudan ibaret olduğunu empoze etmeye çalışsa, sonuç ne olur?

Sonuç: Hal-i hazırda olduğu gibi, ateistlerin, deistlerin, laisistlerin ve tümden inkarcı bir neslin çoğalması olur!

 

İnkâr ve ilhad üzerine bina olunan tehlike duvarlarıyla örülü bu düşünce, sözlüklerde aşağı yukarı; şu şekilde tanımlanmaktadır:

"Kuşkuculuk, septisizm, (scepticism ingilizce) skeptisizm veya şüphecilik, her tür bilgi savını kuşkuyla karşılayan, bunların temellerini, etkilerini ve kesinliklerini irdeleyen, ayrıca aklın kesin bir bilgi elde edemeyeceğini, hakikate erişilse dahi sürekli ve tam bir şüphe içinde kalınacağını, "mutlak"a ulaşmanın mümkün olmadığını savunan, felsefi düşüncenin sadece bir çeşidir...

 

Tehlikenin korkutucu sonucuna bakar mısınız? Hakikate erişilse bile sürekli şüphe içinde kalıp, mutlak hakikate ulaşmanın mümkün olayacağını ifade ediyor! Aman Allah'ım. 

 

Tehlikeli olan bu düşünce/ideolojik akımın öncülüğünü yapanların bir kısmının Prof. Akademisyen ve Aydın diye tanımlanan kimseler olması, toplumda inançsız, idealsiz, gayesiz, kuralsız ve saygısız bir neslin türmesine zemin hazırlıyor ki; bu tehlike günden güne artıp yapılmaktadır!... Şüphecilik fikrini aşılamaya çalışanların yetiştirecekleri nesillerin nasıl bir nesil olacağını siz düşünün. Onun için, eğitip ve öğretim adı altında; evlatlarımızı bunlara teslim etmekle, koyunu kurda teslim etmek arasında hiçbir fark yoktur! 

 

Şüphecilik düşüncesini savunup ve bunu Üniversitelerde adeta ilmi (!) bir ekol haline getirenler; Müslüman çocuklarının iman/inançlarını şüpheci sorularla çalmaya çalışanlar, Laisizm ideolojisini resmileştirenlerdir.

 

Aileler çocuklarını, eğitilmesi mümkün olan dönemde şayet sağlıklı bir iman eğitiminden geçirmemişlerse; yüksek öğrenim durumuna geldikleri zaman söz konusu heriflerin Kadrajına girmeleriyle, her iki hayatları da kararır! Siz siz olun, Şüphecilik fikrini savunanların ne  yanlarıda bulunun ne de onlarla yol yürüyün!

Kalın sağlıcakla efendim. 

14 Eylül 2023.

ŞÜPHECİLİK/SEPTİSİZM!
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.